Ara llegint
La seu de l’antiga fàbrica de batedores OSCA passa a mans de l’Ajuntament de Sencelles

La seu de l’antiga fàbrica de batedores OSCA passa a mans de l’Ajuntament de Sencelles

La seu de l'antiga fàbrica de batedores OSCA passa a mans de l'Ajuntament de Sencelles

L’Ajuntament de Sencelles ha anunciat avui la compra de l’emblemàtic edifici de l’antiga OSCA, que serà possible gràcies a una subvenció concedida per la direcció general de Turisme del Govern de les Illes Balears.

Aquest és un edifici emblemàtic per als sencellers, amb una tipologia industrial molt valuosa i única en el poble. Tant les seves dimensions com la ubicació prop del centre, al costat del mercat, el fa especialment interessant per encabir-hi futurs equipaments.

El consistori preveu convertir-lo en un referent en la difusió de la història agrícola de la comarca del Pla. No debades fou una de les primeres i principals fàbriques de batedores mecàniques d’Espanya. Les seves instal·lacions inclouran també una oficina d’informació turística, una cafeteria i un auditori on es puguin realitzar tota mena d’activitats culturals.

Turisme sostenible

Totes aquestes actuacions estan també vinculades al Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) que té com a objectiu principal, convertir la comarca del Pla en un destí sostenible en el qual el turisme contribueixi al desenvolupament rural equilibrat, ofereixi noves oportunitats laborals i millori la qualitat de vida local.

En paraules del batle, Joan Carles Verd, amb aquesta adquisició “hem d’agrair la col·laboració i la bona disposició del Govern per facilitar-nos la compra, sobretot a l’equip de la Direcció General de Turisme, que sempre han mostrat molt d’interès en el projecte. Confiam que aquesta col·laboració entre les dues administracions pugui continuar en la següent fase: la reforma integral de l’edifici”.

El batle també ha volgut destacar que “aquesta compra es marcarà una fita importantíssima, no tan sols per la recuperació d’un espai tan emblemàtic, sinó que també ens permetrà dotar al municipi d’un equipament que dinamitzarà tant l’economia, el turisme i la cultura local.”

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt