Ara llegint
Santanyí reclama una ronda de circumval·lacio per a s’Alqueria Blanca

Santanyí reclama una ronda de circumval·lacio per a s’Alqueria Blanca

Santanyí reclama una ronda de circumval·lacio per a s'Alqueria Blanca

Fa més de 15 anys que el municipi de Santanyí clama perquè la ronda de circumval·lació de s’Alqueria Blanca sigui una realitat, i “sembla que el projecte està una mica més a prop”, segons expliquen des de l’Ajuntament. L’equip de govern de l’Ajuntament de Santanyí s’ha reunit amb Fernando Rubio, conseller executiu de Territori, Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca. En la trobada, la batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha traslladat no només la urgència de tenir la ronda del nucli curiablanquer, sinó també altres mancances en matèria viària al terme.

Segons ha explicat Maria Pons, “estam molt satisfets d’aquesta primera reunió amb l’equip de Mobilitat i Infraestructures perquè ens han escoltat i ha pres nota de tot el que fa falta al municipi de Santanyí. I en especial estam contents perquè hem sabut que la redacció del projecte de la ronda de s’Alqueria Blanca aviat estarà acabat, i podrà començar la seva tramitació. No podem donar terminis, però estam convençuts que des del Consell de Mallorca es farà tot el possible per tenir-ho llest al més aviat possible”.

Cal recordar que el nucli curiablanquer arriba a patir una pressió́ de trànsit en temporada alta de més de 9.000 vehicles diaris, i que la legislatura passada, l’Ajuntament de Santanyí va reclamar en diverses ocasions la seva execució.

A més del projecte d’aquesta via, l’equip de govern de Santanyí, també va posar sobre la taula altres necessitats del municipi. La més urgent d’aquestes, és l’ampliació de la carretera que connecta el poble de Santanyí amb el nucli des Llombards i continua fins al terme de ses Salines. Es tracta d’una via que també té molt de trànsit amb trams perillosos, on hi ha hagut accidents amb víctimes mortals en els últims anys.

Des de l’Ajuntament de Santanyí també s’ha insistit, també pel risc que suposa per als ciutadans, executar el passeig per a vianants que connecta Santanyí amb el polígon de s’Olivó. Allà hi ha establiments comercials, i són molts els veïnats que s’hi desplacen a peu, amb el risc que suposa. A més, entre les accions que hi ha pendents, hi ha un tram de vorera que falta entre Calonge i s’Horta, la col·locació d’un nou limitador de velocitat al carrer principal de s’Alqueria Blanca o la pintura de senyalitzacions horitzontals a les carreteres que travessen els nuclis del municipi.

L’últim tema que s’ha tractat és la necessitat d’estudiar l’acabament de la ronda de circumval·lació de Santanyí; a la qual només li faltaria un tram, el que connecta la sortida en direcció a Cala Figuera i la carretera de s’Alqueria Blanca.

Els representants de l’equip de govern municipal han agraït la bona predisposició amb tots i cada un dels projectes del terme per part de la conselleria de Territori, Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt