Ara llegint
A exposició pública el projecte del trambadia, que ha d’estar enllestit el 2027

A exposició pública el projecte del trambadia, que ha d’estar enllestit el 2027

Avui s’ha publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears el projecte bàsic del nou trambadia, el tramvia que unirà el centre de Palma i l’aeroport, i amb aquesta publicació s’inicia un període de vint dies hàbils d’exposició pública.

Els Pressupostos Generals de l’Estat preveuen, per a l’any 2023, una primera partida de 20 milions d’euros com a primera anualitat que permet al Govern licitar les obres d’aquest primer tram del tramvia de Palma.

Un cop acabat de tramitar el projecte bàsic (des d’avui en exposició pública), es podrà procedir a iniciar la fase d’obres amb la redacció del projecte constructiu que permetrà que comencin dins l’any 2023. La previsió és que pugui estar acabat l’any 2027.

En paral·lel, el Govern segueix endavant amb els tràmits dels trams 2 i 3, platja de Palma i Son Espases, que completaran així el traçat d’aquesta primera fase del tramvia.

El tram que es treu a exposició pública, de 10,8 quilòmetres, és el més llarg dels tres i suposa gairebé la meitat del recorregut. Aquest primer tram tendrà 16 parades entre Plaça Espanya i l’Aeroport. El temps de trajecte previst serà de 31 minuts amb una freqüència de pas de cada 10 minuts.

Les parades seran les següents: Plaça Espanya, Avinguda Gabriel Alomar/C/Manacor, Avinguda Gabriel Alomar/C/Pérez Galdós, C/Manuel Azaña, Avinguda Mèxic, C/Ciutat de la Plata, C/Llucmajor Pavelló Joan Amengual, C/Llucmajor, C/Cardenal Rossell/Ciutat Jardí, C/Cardenal Rossell/Guasp, C/Darwin, C/A.Llabrés i Morei, C/Virgili, Gran Via de Can Pastilla, Aeroport pàrquing de llarga estada, Aeroport Terminal.

Connectarà els barris del Llevant de Palma amb el centre i també donarà servei a pols de nou creixement, com el Nou Llevant, on també hi ha previstos projectes d’innovació lligats a la recerca, la cultura i les noves tecnologies.

Millorarà la connexió amb l’Aeroport, la zona litoral i el centre, impulsant la mobilitat i la connectivitat de les persones residents i visitants. A més transforma els carrers per on passa, fent-los més amables per als vianants.

Pel que fa a la reducció d’emissions, el tramvia passa per les avingudes, un dels punts amb major contaminació atmosfèrica de la ciutat. Com que és elèctric, ajudarà a reduir el renou i la contaminació.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt