Ara llegint
El Passeig Marítim passarà a tenir 2 carrils per sentit, el doble de passos de peatons i 2.000 arbres més

El Passeig Marítim passarà a tenir 2 carrils per sentit, el doble de passos de peatons i 2.000 arbres més

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ha autoritzat l’Autoritat Portuària de Balears (APB) la contractació de les obres corresponents al projecte de remodelació del passeig marítim del port de Palma. El pressupost estimat de contractació és de 43.167.607 euros, IVA exclòs, i una durada de 20 mesos.

Segons el president de l’APB, Francesc Antich, “és una gran obra d’interrelació port-ciutat que permetrà que la ciutadania pugui gaudir encara més del port”. A més, aquesta intervenció possibilita “una reflexió sobre la millora del paisatge urbà que serà la base per a projectes futurs”.

Segons el conveni subscrit entre l’APB i l’Ajuntament de Palma el desembre de 2020, la primera assumeix l’execució a càrrec seu de les obres de remodelació i millora del passeig marítim, mentre que l’Ajuntament es compromet a sufragar el cost de determinades despeses de manteniment, conservació i gestió del passeig marítim.

Obres de millora

Les obres incidiran en el sistema viari, reduint els 3 i 4 carrils per sentit, segons els trams, existents actualment a 2 per carrils per sentit.

Pel que fa a la mobilitat de vianants, s’incrementen els passos de vianants de forma rellevant, passant dels 12 actuals als 26 previstos en el projecte, als efectes d’augmentar la permeabilitat transversal, millorar l’accessibilitat i la seguretat dels vianants.

A més, com a conseqüència de la reurbanització del passeig, s’ha previst una reubicació de les parades d’autobús corresponents a les línies existents. A més, la secció prevista del passeig Marítim és compatible amb una implantació futura d’un sistema potent de transports públic tipus tramvia o bus de trànsit ràpid, en plataforma compartida.

D’altra banda, es preveuen diversos murs de contenció al llarg del passeig, per resoldre desnivells topogràfics. A més, el projecte inclou escales, rampes i baranes, per millorar la connectivitat del passeig amb els barris des Jonquet i el Terreno. Quant a equipament, s’hi inclou nova il·luminació, wifi, mobiliari urbà i instal·lacions per a jocs infantils.

El traçat ha estat definit respectant el màxim nombre possible d’arbres i palmeres existents. A més, es dona continuïtat a la predominància de palmeres existents a la primera línia de mar, sense perjudici d’incorporar noves espècies arbòries. Alhora, es generen abundants parterres (36.487 metres quadrats) i es contempla la plantació d’aproximadament 2.000 nous exemplars d’arbrat. També és destacable el sistema d’aprofitament de l’aigua de pluja per al reg de la vegetació que s’ubicarà al passeig.

Finalment, es dona continuïtat al carril bici al llarg de tota la longitud del passeig marítim, pavimentant-lo amb asfalt acolorit en massa.

El projecte millorarà significativament la interacció espacial port-ciutat i minimitzarà l’ocupació de l’espai públic per part del vehicle rodat. A més, generarà espais lliures vinculats a l’ús de vianants i potenciarà el transport públic millorant, amb caràcter general, la mobilitat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt