Ara llegint
La UIB fa un balanç positiu del nou sistema de recollida selectiva de residus al campus

La UIB fa un balanç positiu del nou sistema de recollida selectiva de residus al campus

La UIB fa un balanç positiu del nou sistema de recollida selectiva de residus al campus

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha fet un pas endavant cap a la sostenibilitat amb la implementació d’un sistema de recollida selectiva de residus al campus de la carretera de Valldemossa. Aquest projecte, que va començar el passat 29 de gener, té com a objectiu optimitzar el reciclatge mitjançant la separació en cinc fraccions: rebuig, paper i cartró, vidre, matèria orgànica i envasos.

Després dels primers cinc mesos de funcionament, la Universitat ha publicat les primeres dades de recollida proporcionades per EMAYA, l’empresa municipal responsable de la gestió dels residus a Palma. Les dades mostren una clara consolidació del sistema amb un increment en la recollida de totes les fraccions de residus:

Residus orgànics: de 41.719 kg al febrer a 55.057 kg al juny.

Envasos: de 5.160 kg a 6.209 kg.

Paper i cartró: de 5.404 kg a 7.188 kg.

Vidre: de 1.558 kg a 4.376 kg.

Rebuig: de 19.298 kg a 21.392 kg.

En total, entre febrer i juny de 2024, es varen recollir 446,8 tones de residus al campus de la UIB. Aquestes xifres demostren el compromís de la comunitat universitària amb la sostenibilitat i la gestió adequada dels residus.

Aquesta iniciativa de recollida selectiva de residus forma part de l’Estratègia de Sostenibilitat de la UIB, que té com a objectiu general transformar la Universitat en un model de sostenibilitat i de compromís amb la preservació del medi ambient. Aquesta estratègia és una part integral del Pla Estratègic Universitari 2023-2027, el qual inclou 45 objectius prioritaris per guiar l’activitat de la Universitat fins a finals del 2027.

Un dels objectius principals del Pla és incorporar el valor de la sostenibilitat en la gestió universitària. La recollida selectiva de residus és un pas crucial en aquest camí, permetent a la Universitat no només gestionar millor els seus residus, sinó també obtenir dades objectives sobre el volum de residus generats. Aquestes dades són essencials per a l’estudi, el disseny i la implementació de futures mesures que ajudin a continuar optimitzant la gestió dels residus.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt