Ara llegint
La UIB inverteix 5 milions al Mateu Orfila per estalviar el 30% d’energia

La UIB inverteix 5 milions al Mateu Orfila per estalviar el 30% d’energia

La UIB inverteix 5 milions al Mateu Orfila per estalviar el 30% d'energia

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha anunciat la licitació de les obres per a la rehabilitació energètica de l’ala de Química de l’edifici Mateu Orfila i Rotger. Amb un pressupost de 5 milions d’euros, es preveu que les obres finalitzin abans del 31 de març de 2026.

Aquest projecte s’emmarca dins l’Estratègia de Sostenibilitat 2030 de la UIB, que té com a objectiu convertir la universitat en una institució líder en sostenibilitat i conservació del medi ambient. L’eficiència energètica és un dels eixos clau d’aquesta estratègia, amb accions dirigides a reduir el consum energètic dels edificis del campus.

Les obres tenen com a meta reduir almenys un 30% el consum d’energia primària no renovable de l’edifici. Això s’aconseguirà amb la substitució dels sistemes de climatització i ventilació per altres d’alta eficiència, l’eliminació de les calderes de gasoil i els equips de climatització individuals, així com la implementació de sistemes avançats de control de consum i la interconnexió amb la xarxa de districte del campus.

A més, es renovaran els sistemes d’il·luminació, la fusteria exterior i l’aïllament de l’edifici.

Aquest projecte forma part del Programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics (PIREP) i és finançat pels fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) de la Unió Europea – NextGenerationEU. El Govern de les Illes Balears ha establert un pla per millorar les taxes de rehabilitació energètica, contribuint així als objectius del Pla nacional integrat d’energia i clima (PNIEC) i l’Estratègia a llarg termini per a la rehabilitació energètica (ERESEE).

Aquest projecte no només millorarà l’eficiència energètica de l’edifici Mateu Orfila i Rotger, sinó que també contribuirà a fer de la UIB una institució més sostenible i compromesa amb la protecció del medi ambient.

Foto: A. Costa / UIB

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt