Ara llegint
Tres grans títols en el programa de la 37a temporada del Teatre Principal de Palma

Tres grans títols en el programa de la 37a temporada del Teatre Principal de Palma

La 37a temporada d’òpera del Teatre Principal de Palma comptarà enguany amb tres grans títols: L’Orfeo de Claudio Monteverdi, La Bohème de Giacomo Puccini, i La Traviata de Giuseppe Verdi. A aquestes òperes s’hi ha d’afegir el Concert de Pasqua, que protagonitzaran l’Acadèmia 1830 i el Cor del Teatre Principal.

La presentació, celebrada ahir divendres, va comptar amb la participació de la vicepresidenta primera del Consell de Mallorca i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, el director del Teatre Principal de Palma, Josep R. Cerdà, i el director del Teatre des Born de Ciutadella, que col·labora amb l’obra La Bohème, Josep Marquès. També hi varen assistir diversos solistes que participen en la temporada com Irene Mas, Luis Aleñar o Jorge Tello i el director de Cor del Teatre Principal, Francesc Bonnín.

En la seva intervenció, Bel Busquets ha destacat “la voluntat del Teatre Principal de Palma de teixir ponts entre illes”, fent referència a la col·laboració amb el Teatre des Born de Ciutadella, i a la col·laboració entre institucions, agraint així la intervenció de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, una formació que juntament amb el Cor del Teatre Principal s’ha fet imprescindible al llarg de les 37 temporades d’òpera.

Josep R. Cerdà ha explicat els detalls de la temporada, “que reuneix títols del gran repertori per satisfer al públic aficionat a l’òpera com La Traviata o La Bohème, i títols molt celebrats pels més iniciats en la música, com és L’Orfeo”. Tot plegat amb l’objectiu d’arribar a tota la societat i que “permeti rejovenir el públic de l’òpera”. Precisament per això, des del Teatre Principal s’han preparat uns abonaments que permetin gaudir de tots els títols sense haver de fer una gran despesa.

El primer títol de la temporada és L’Orfeo, que arriba a Palma en una producció pròpia basada en la producció que va fer l’Opéra de Dijon el 2016. Es tracta de la que es considera la primera òpera de la història i va ser escrita per Claudio Monteverdi el 1607. Es representarà al Teatre Principal els dies 21 i 23 d’octubre i serà la primera vegada que es podrà veure aquest títol en les 37 edicions de la temporada d’òpera. En paraules de Cerdà, “és difícil veure L’Orfeo de Monteverdi, tant per la seva complexitat tècnica com per la seva complexitat vocal”. L’Orfeo, a més comptarà amb una posada en escena, de mans del director Yves Lenoir, molt rompedora que s’ha inspirat en les grans estrelles del rock i en les seves estades al Chelsea Hotel de Nova York. Entre els solistes que hi actuaran hi ha Carmen Romeu, Irene Mas, Mauro Borgioni, Anna Bonitatibus i Nicolas Brooymans, entre d’altres.

Els dies 20, 22 i 24 de febrer de 2023 arribarà La Bohème, el clàssic de Puccini que comptarà amb una posada en escena més clàssica, signada per Leo Nucci, en una producció del Teatro Comunale di Modena. En aquesta Bohème hi participa activament el Teatre des Born de Ciutadella, on també es representarà el 4 de març, una col·laboració que per al seu director, Josep Marquès, “és tot un luxe, i del qual ens en beneficiam els teatres, però també el públic que disposa d’una oferta més variada i també els artistes, que veuen ampliades les funcions”. L’equip de solistes de La Bohème està encapçalat per Lianna Haroutounian i Andrei Danilov, a més dels mallorquins Tomeu Bibiloni i Marga Cloquell.

La Traviata serà l’òpera que tancarà la 37 Temporada els dies 17, 19 i 21 de juny de 2023. Es tracta d’una producció del Croatian Nariona Theatre de Zagreb amb una posada en escena del sempre elegant Hugo de Ana, “un dels més prestigiosos directors d’escena a nivell europeu” ha assegurat Cerdà. A més compta amb Anita Hartig, una de les sopranos més apreciades en el món líric actual,  en el paper de Violeta Valéry.

El director Josep R. Cerdà també ha anunciat que el 18 d’abril el Teatre Principal de Palma acollirà la gala de lliurament dels premis Opera XXI, l’associació que reuneix els teatres i festival d’òpera d’Espanya, “el que suposa un reconeixement a la feina que s’està fent sobretot en l’àmbit audiovisual”.

Precisament en aquest terreny, el Teatre Principal ha iniciat una col·laboració amb el Teatro Real de Madrid gràcies a la qual les òperes que figuren a Principal a la carta, la plataforma de continguts digitals del Principal, seran exhibides també a la plataforma del Real, MyOperaPlayer, una de les més vistes a tota Europa amb més de 60.000 subscriptors. La primera de les òperes del Principal que arribarà a MyOperaPlayer és L’elisir d’amore, amb direcció de José Martret.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt