Ara llegint
Vint personalitats de les arts escèniques donaran nom a butaques del Teatre Principal

Vint personalitats de les arts escèniques donaran nom a butaques del Teatre Principal

Vint personalitats de les arts escèniques donaran nom a butaques del Teatre Principal

El Consell de Mallorca retrà homenatge a vint personalitats del món de les arts escèniques posant el seu nom a butaques del Teatre Principal de Palma. D’aquesta manera la institució insular celebra el Dia Mundial del Teatre amb aquesta iniciativa que neix amb la voluntat que es converteixi en una tradició que tengui continuïtat anual. 

Les persones homenatjades enguany són mossèn Joan Maria Thomàs, músic i compositor; Antoni Lliteres i Carrió, compositor; Pere Capellà, autor; Joan Mas i Bauzà, autor; Alexandre Ballester, autor; Llorenç Villalonga, autor;  Catalina Valls, actriu; Rafel Ramis, actor; Cristina Valls, actriu; Xesc Forteza, actor, dramaturg i director;  Rafel Nadal, músic i fundador del Cor del Teatre Principal; Pedro Fuentes, tenor i porter del Teatre Principal;  Serafí Guiscafré, director del Teatre Principal 1980-1995;  Pere Noguera, director 1995-1999;  Pere Lluís Caminals, actor i cap de l’àrea teatral del Teatre Principal;  Mauricio Gallardo, professor de teatre dels cors del Teatre Principal;  José Soler, cap de sala del Teatre Principal;  Bernat Damians, maquinista del Teatre Principal;  Guillermina Ramis, cantaire del Cor del Teatre Principal;  Isabel Marín, cantaire fundadora del Cor del Teatre Principal.

Els familiars i amics dels homenatjats estan convidats a l’acte institucional que es durà a terme aquest dimecres, 27 de març. A més, l’actiu Llum Barrera llegirà el Missatge Internacional, que enguany ha redactat el dramaturg noruec Jon Fosse, Premi Nobel de Literatura 2023.

El Dia Mundial del Teatre es va instituir l’any 1961 per l’Institut Internacional del Teatre, organisme depenent de la Unesco. El 1962 es va llegir el primer Missatge internacional, que va escriure Jean Cocteau.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt