Ara llegint
Un grup de particulars elimina els grafits dels murs del Convent de Santa Magdalena de Palma

Un grup de particulars elimina els grafits dels murs del Convent de Santa Magdalena de Palma

Barbara Galmés, Antonio Frau (Dtor.Lluis Vives)

La Fundació Forteza-Rey, amb l’assessorament d’ARCA i del mestre restaurador Pere Terrassa, ha posat en marxa un projecte per aconseguir eliminar els grafits que embruten els murs del Convent de Santa Magdalena de Palma, a la Costa de La Sang, per retornar-li el seu aspecte original.

Aquesta fundació compta amb la col·laboració econòmica de diverses empreses i amb l’oportuna llicència de l’Ajuntament de Palma i amb el vist-i-plau del departament de Patrimoni del Consell de Mallorca, segons han explicat.

El primer mur recuperat.

El Convent de Santa Magdalena està catalogat com a Bé Històric i té les seves arrels a la denominada casa d’arrepentides, que s’ubicava al costat de l’Hospital de la Magdalena, fundat l’any 1231, just després de la Conquesta de Mallorca.

El pas de Catalina Thomàs, la santa valldemossina, per aquest convent entre els anys 1531 i 1574 va suposar la petja més important de la seva història.

L’actual església i bona part del monestir que avui es pot veure data del segle XVIII. Actualment es tracta d’un centre regit per les Canonesses Regulars Lateraneses de Sant Agustí, les quals han autoritzat aquesta intervenció de restauració.

De fet, el passat mes de maig es va signar un acord de col·laboració entre els promotors de la iniciativa i les propietàries de l’immoble.

El procés de recuperació de la paret de marès.

El projecte signat pel despatx de l’arquitecte Manel Forteza-Rey compta amb la col·laboració desinteressada de l’aparellador Pedro Reynés i del propi arquitecte. Inclou una fase d’obra encaminada a verificar quins són els materials decapants més adients per aconseguir eliminar les pintades sobre les peces de marès del mur que envolta el monestir. S’ha hagut d’anar molt en compte a no danyar el marès.

La segona fase consisteix en el tractament dels setze trams de mur amb marc de marès, eliminant les pintures vandàliques i retornant a la paret el seu color original. Un d’aquests trams ja s’ha executat en la zona de davant l’edifici de la Misericòrdia.

Properament la intervenció es traslladarà a la façana del convent de la Rambla i quedarà pendent la zona dels murs de la Rambla, per a la qual cosa es necessitarà més finançament, que encara s’ha de trobar. Fins ara empreses com Construcciones Bartolomé Ramón, el despatx de missers Manuel Pomar e Hijos, el despatx d’aquitectura Manuel F-Rey i Pedro Reynés, Bàrbara Galmés i Antonio Frau, entre d’altres, ja han pres part en el patrocini d’aquests treballs.

La propera intervenció es desenvoluparà a la zona de la Rambla.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt