Ara llegint
Vuit elaboradors, a la Fira de l’Oli de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca

Vuit elaboradors, a la Fira de l’Oli de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca

Vuit elaboradors, a la Fira de l'Oli de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca

La Plaça Major de Palma acull avui la Fira de l’Oli que organitza la Denominació d’Origen Oli de Mallorca, la qual ha començat a rebre nombrosos visitants interessats en un producte tan vinculat a la nostra gastronomia quotidiana com és l’oli d’oliva verge extra fins i tot abans de la seva obertura.

En aquesta cinquena edició de la Fira de l’Oli hi participen vuit elaboradors de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca: Son Mesquidassa, Oli Can Gori, Oli Novembre, Picarandau, Son Catiu, Treurer, Son Matge i Aubocassa. Hi assisteixen amb una bona mostra d’oli d’oliva de qualitat elaborats a partir de les varietats mallorquina, arbequina, picual i empeltre, presentats en coupage i en monovarietals, tal com han pogut comprovar aquells que no han dubtat a tastar alguna de les prop de vint referències presentades.

Tot i que el gran protagonista de la jornada és l’Oli d’oliva verge extra amb Denominació d’Origen Oli de Mallorca, a la fira també s’hi han pogut trobar altres especialitats gastronòmiques com l’oliva de taula amb DOP Oliva de Mallorca, les ametlles amb IGP Ametlla de Mallorca i els productes de Flor de Sal d’Es Trenc.

Entre els primers visitants la fira ha comptat amb el batle de Palma, Jaime Martínez; el conseller insular de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio; el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés; el director insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, Álvaro Roca; i la regidora d’Economia, Comerç, Autònoms, Sanitat, Consum, Mercats i Fires de l’Ajuntament de Palma, Guadalupe Ferrer, que en comitiva han recorregut les diferents parades. 

La Fira de l’Oli de Mallorca ha estat possible, un any més, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Palma i al finançament de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación i Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt