Ara llegint
Algaida projecta cobrir les pistes del CEIP Pare Bartomeu Pou amb una pérgola i plaques solars

Algaida projecta cobrir les pistes del CEIP Pare Bartomeu Pou amb una pérgola i plaques solars

Algaida projecta cobrir les pistes del CEIP Pare Bartomeu Pou amb una pérgola i plaques solars

L’Ajuntament d’Algaida té la intenció de cobrir les pistes poliesportives del CEIP Pare Bartomeu Pou per tal que els seu usuaris quedin protegits del sol, la pluja i climatologia adversa. La coberta estarà equipada amb plaques solars. Amb aquest objectiu ha presentat un avantprojecte al Consell Superior d’Esports en una línia de subvencions de Fons Europeus Next Generation per a millora i optimització d’espais i instal·lacions esportives.

El projecte presentat està valorat en 1,3 milions d’euros (IVA inclòs) i l’Ajuntament d’Algaida podria rebre fins a 600.000 euros. La resta del projecte seria  finançat amb el romanent de tresoreria de l’Ajuntament d’Algaida.

El projecte consisteix en la construcció d’una coberta que permeti realitzar entrenaments i competicions en la pista poliesportiva exterior, complint les condicions de les diferents federacions, pel que fa a tipologia i dimensionament. La superfície total de la intervenció és de 1.000 metres quadrats. 

Així mateix, el projecte inclou la instal·lació a la coberta de 210 plaques solars que generaran 100kw. També d’un aljub per a recollir i aprofitar l’aigua de pluja. També està previst canviar la il·luminació del recinte per una més eficient. 

La batlessa d’Algaida, Margalida Fullana, ha explicat que “per sort tenim molta activitat esportiva i el pavelló ens ha quedat petit i amb aquest projecte volem facilitar la pràctica de l’esport a totes les persones que practiquen esport del municipi i especialment a les que estan en etapa formativa com per exemple l’Algaida Volei Club que tants èxits està aconseguint i que du molt bona dinàmica. També serà una millora important per a l’escola d’estiu”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt