Ara llegint
Arranquen les obres d’urbanització del polígon industrial de la Creu de Porreres, que tendrà 31 parcel·les

Arranquen les obres d’urbanització del polígon industrial de la Creu de Porreres, que tendrà 31 parcel·les

Ja estan en marxa les obres d’urbanització del futur polígon industrial de la Creu de Porreres. Aquesta infraestructura, impulsada per l’IDI, donarà resposta a una reivindicació històrica del municipi, que no compta amb sòl industrial, fet que suposa que moltes empreses estiguin instal·lades en sòl rústic.

Es preveu que les obres d’urbanització del polígon durin un màxim de dotze mesos i tenen un pressupost d’1,62 milions d’euros, dels quals la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de l’IDI, n’aporta el 62%. La resta procedeixen dels membres de la Junta de Compensació. Una vegada finalitzada la urbanització s’adjudicarà l’obra d’electrificació i dotació dels espais lliures públics.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha visitat aquest matí les obres d’urbanització del futur polígon.

L’acte ha comptat amb la presència de la batlessa de Porreres, Francisca Mora; el director general de Política Industrial, Toni Morro; la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, i representants de la Junta de Compensació del polígon i de l’empresa constructora.

El vicepresident Yllanes ha destacat durant la visita que aquest polígon permetrà diversificar l’economia del municipi i generar llocs de treball estables i de qualitat. La infraestructura té 70.000 metres quadrats repartits en 31 parcel·les, de les quals l’IDI és propietari de 15, l’Ajuntament en té sis, i la resta de propietaris, deu. Està previst que l’IDI subhasti les parcel·les per posar a disposició de les empreses sòl industrial a preus ajustats i evitant especulacions.

El futur polígon de la Creu pal·liarà en part la falta de sòl industrial a Mallorca, una de les demandes de l’empresariat que assegura que aquesta manca de parcel·les i el preu elevat de les que queden dificulten l’accés de les empreses als polígons, tal i com es recull a l’Estudi de Sòl Industrial elaborat per l’IDI. Yllanes ha manifestat que «Mallorca compta amb 6,9 milions de metres quadrats de sòl industrial, però només un 14,47 % està disponible. Per aquest motiu, des del Govern es treballa per poder oferir a les empreses més sòl a preus assequibles, facilitar així el trasllat d’empreses a polígons i l’establiment de noves indústries al municipi».

El director general de Política Industrial, Antoni Morro, ha indicat que «el nostre objectiu com a Govern és crear les condicions idònies per al desenvolupament del nostre teixit productiu, de tal manera que pugui fer realitat els seus projectes d’implantació, creixement i/o expansió. Amb actuacions com la d’avui seguim demostrant que estam al costat del nostre teixit productiu, afavorint l’accés de les empreses i els emprenedors a sòl industrial públic i lliure d’especulació. A més de ser un pol d’inversió, el polígon permetrà atreure empreses ubicades dins el nucli urbà del terme municipal de Porreres i dels seus voltants cap a espais més compatibles amb la seva activitat, descongestionant així els centres urbans de tràfic rodat, renou i molèsties».

Històricament, l’IDI ha promogut polígons industrials i naus a les Illes Balears per permetre a petites i mitjanes empreses, ubicades dins el nucli urbà d’un municipi o a empreses de nova creació, instal·lar-se en un sòl ordenat i amb tots els serveis. Un altre objectiu de l’acció de l’IDI és el d’evitar que les empreses s’hagin de traslladar a altres localitats o hagin de fer front als preus elevats de les promocions privades de sòl empresarial.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt