Ara llegint
El millor del jazz mallorquí, nacional i internacional sonarà a Can Cirera Prim de sa Pobla

El millor del jazz mallorquí, nacional i internacional sonarà a Can Cirera Prim de sa Pobla

L’Ajuntament de sa Pobla, ha presentat avui la 27ena edició del Festival Mallorca Jazz Sa Pobla. Del 27 de juliol al 24 d’agost sonarà amb força el millor del jazz mallorquí, nacional i internacional a l’escenari del parc de Can Cirera Prim, l’espai elegit perquè el públic pugui gaudir de l’esdeveniment respectant les normes de seguretat sanitària.

El primer tinent de batle de Cultura, Antoni Simó Tomàs, ha explicat que “el Festival Mallorca Jazz Sa Pobla es reafirma en la voluntat intacta de continuar apostant tant pel present de l’escena jazzística com per revisar i reinterpretar el llegat del gènere i dels seus mestres”.

El director del festival, Pep Crespí, ha afegit que “celebram la 27ena edició en una realitat social i cultural que mai no havíem vist i el desconhort per la crisi que el coronavirus està suposant per a la nostra societat. Però ens hem encoratjat i elaborat una programació adaptada a les noves circumstàncies i sempre respectant les normes de seguretat sanitària que ens marquin les autoritats”.

El cartell del Festival Internacional de Jazz de sa Pobla.

El dimarts 27 de juliol, l’encarregat de l’obertura del festival serà el grup de Giovanni Guidi, un dels pianistes més creatius i consistents d’Europa. Presentarà el seu darrer disc, ‘Ojos de Gato’, un homenatge al gran saxofonista Gato Barbieri.

El següent concert, el dimarts 3 d’agost, el protagonitzarà Jean Toussaint, un dels grans saxofonistes amb col·laboracions amb els històrics del jazz i que està protagonitzant una important carrera com a líder dels seus propis projectes.

El Festival seguirà el dimarts 10 d’agost, amb el concert de Lucía Martínez. Baterista i percussionista gallega, és una de les artistes de jazz més inquietes del panorama jazzístic espanyol. Presentarà el seu últim treball enregistrat amb el seu nou grup berlinès The Fearless.

En el concert del dimarts 17 d’agost, la veu serà la protagonista. Les cantants valencianes Ester Andújar i Eva Romero reproduiran la històrica i exitosa trobada de Carmen McRae i Betty Carter de l’any 1987. Els seus bagatges musicals les converteixen en idònies intèrprets d’aquesta històrica sessió.

El grup encarregat de tancar el festival dia 24 d’agost serà Highlands Project, un jove grup de Mallorca que té la seva senya d’identitat en la fusió de diversos estils, com el jazz, el soul, el funk i el rhythm & blues. La premsa especialitzada els considera com una de les bandes més acreditades i amb més gran projecció.

Des del Festival Mallorca Jazz Sa Pobla també es donarà consideració, respecte i atenció a la comunitat de discjòqueis. Així, proposam sessions d’ambientació musical abans de cada concert amb el col·lectiu Mallorca Black Music.

A més, des de fa setze anys, la programació compta amb les activitats pedagògiques del Seminari de Jazz de la Traveling School PlayJazz. Enguany, es prepara una edició especial per adaptar-se als temps actuals. Jimmy Weinstein, Lilly Santon, Toni Miranda, Thomas Fontin i Pere Dàvila, el grup base de la Traveling School Play Jazz a Mallorca, oferiran classes de bateria, guitarra, saxòfon i iniciació al cant jazzístic.

Com a novetat d’enguany, presentam un nou cicle: ‘Jazz i Literatura’. El jazz i la literatura s’entrellaçaran en dos espectacles. El dijous 5 d’agost, l’actor Salvador Oliva interpretarà textos de Paul Auster amb música jazz i el dijous 12 d’agost es retrà un homenatge al poeta Joan Margarit amb els seus poemes recitats per Joan Gomila i ambientació de música jazz.

També es programa una exposició virtual de fotografies de músics que han actuat al festival. La intenció és mostrar fotografies durant les setmanes que duri l’esdeveniment a la pàgina de Facebook del festival.

Així mateix, es pretén que les activitats d’enguany tinguin repercussions de caire social i sostenible per a la població local. Per a això, apliquem diverses mesures per reduir la petjada de carboni, entre les quals destaca el nou sistema de transport intern dels músics programats al festival. Pel que fa a l’aspecte social, la recaptació dels diferents concerts es destinarà a l’associació Llar de Memòria, una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat treballar amb les famílies i els malalts d’Alzheimer i altres demències.

L’art del cartell d’aquest any és de Luís Seoane Gómez, artista galaico-pobler i seguidor del festival. Argumenta el disseny, l’arquitectura i panorama de la tramuntana poblera harmonitzada pel llegendari Gerry Mulligan, que enguany fa 25 anys que va morir.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt