Ara llegint
En marxa una campanya per donar una segona vida a aparells elèctrics i electrònics vells

En marxa una campanya per donar una segona vida a aparells elèctrics i electrònics vells

En marxa una campanya per donar una segona vida a aparells elèctrics i electrònics vells

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, han presentat, aquest matí, juntament amb la directora de la Fundació Deixalles, Francesa Martí, i la directora de Reinicia, Carmen Martínez, la campanya de recollida de residus i aparells elèctrics i electrònics, RAEE, per fomentar-ne la reutilització.

L’acte ha tengut lloc al mercat de Sineu, on s’ha instal·lat una paradeta per tal de sensibilitzar amb cartells, roll-ups i fulletons sobre la problemàtica d’aquest tipus de residus, que en el 25% dels casos es poden reutilitzar abans de reciclar-los.

A la paradeta, també s’ha instal·lat un punt de recollida per tal que qui ho desitgi pugui dipositar petits dispositius electrodomèstics. Els aparells depositats seran reparats per la Fundació Deixalles, centre col·laborador d’aquesta campanya, per a la seva reutilització.

El conseller ha agraït la feina conjunta entre aquestes entitats que «permeten visibilitzar aquesta problemàtica per tal de minvar la generació de residus i visibilitzar que un de cada quatre aparells que rebutjam poden tenir una segona vida».

Sota el lema ‘Dona-li una segona vida’, la campanya està impulsada per la direcció general de Residus i Educació Ambiental, i finançada pel Sistema Col·lectiu de Responsabilitat Ampliada (SCRAP) Reinicia amb 15.000€.

La campanya, que s’estendrà al llarg del curs escolar, també contempla vuit visites en total dels alumnes de Formació Professional d’electrònica al centre de preparació per a la reutilització de Mallorca, les instal·lacions de Mestral Menorca i Deixalles d’Eivissa.

També es faran onze tallers entre aquestes tres illes dirigits als alumnes de secundària per explicar la feina que es fa als centres de preparació per a la reutilització i la problemàtica dels residus d’aparells elèctrics, electrònics i impressores. A més de la paradeta d’avui al mercat de Sineu, la mateixa acció es farà a altres cinc fires i mercats de Mallorca. Tots els punts comptaran amb un petit taller on es faran demostracions de reparació d’aparells.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt