Ara llegint
La Guàrdia Civil deté un home a Porreres que enverinava aus protegides

La Guàrdia Civil deté un home a Porreres que enverinava aus protegides

La Guàrdia Civil ha informat avui de la detenció d’un home, de 64 anys d’edat, com a possible autor d’un delicte contra la flora i la fauna. Se li varen confiscar diversos animals mal cuidats, estris de caça prohibits, verí i restes d’animals ja morts.

El passat mes d’abril es va localitzar en una finca rústica de Porreres una milana reial morta. La seva necropsia va determinar que havia mort possiblement a causa d’haver ingerit esquers enverinats, per la qual cosa els agents del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) varen activar una investigació.

No era la primera vegada que això succeïa. Amb anterioritat ja havien aparegut a la mateixa finca cadàvers d’altres aus silvestres, però no se n’havia pogut determinar la causa de la mort.

Va ser ahir dijous quan alguns agents del SEPRONA i del servei Cinològic de la Guàrdia Civil, acompanyats per Agents de Medi Ambient del Govern Balear, varen acudir a la finca a realitzar una inspecció. En el garatge i el domicili de la persona que va acabar essent detinguda s’hi varen intervenir alguns objectes i substències prohibides.

Entre els objectes efectivament hi havia esquers de grans dimensions, gàbies trampa i xarxes, tots prohibits. També hi havia raticides i pesticides d’alta toxicitat que actualment estan descatalogats. I, a més de tot això, restes d’aus rapinyaires mortes, entre elles les pates d’un voltor negre i d’una altra espècie de rapinyaire, espècies que gaudeixen de la màxima protecció.

A més de tot això, se li varen intervenir set tortugues mediterrànies (Testudo hernanni), incloses en el llistat de protecció especial, i diversos animals que es trobaven en condicions higiènico-sanitàries inadequades.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt