Ara llegint
La Parròquia de Sencelles obri una exposició sobre els betlems fets de paper

La Parròquia de Sencelles obri una exposició sobre els betlems fets de paper

La Parròquia de Sencelles obri una exposició sobre els betlems fets de paper

Amb motiu d’aquestes darreres festes de Nadal la parròquia de Sant Pere de Sencelles, en el marc de la seva proposta per promoure la cultura cristiana, ha organitzat una exposició titulada: “Un Nadal de paper. El betlem de retall a Mallorca”. La mostra és oberta com a complement a la visita dels betlems que cada any es munten a la dita església.

A les vitrines de l’exposició s’hi poden contemplar peces que abracen una ampla cronologia: d’ençà del segle XVIII i fins als nostres dies. Si bé la primera part ens introdueix dins la modalitat dels naixements treballats en cartó o paper i la seva vigència actual als països d’Europa, la segona secció ens demostra com en el segle XIX aquests arribaren a la vila de Sencelles i hi feren fortuna.

En aquest sentit hi ha diversos betlems de vitrina composts amb figures de paper i realitzats per monges de diversos monestirs de clausura. En els darrers expositors hi apareix una rica selecció figures de retall procedents de les col·leccions del Dr. Joan Carulla, del Museu de Sóller, de Pere Terrassa, de la Dra. Elvira González, de l’antic Palau Olesa o del fons de la històrica Impremta Guasp.

Totes, datades en els segles XVIII i XIX, conformen la part més important de l’exposició i cal remarcar que, fins ara, eren totalment inèdites. Són pintades al guaix damunt cartó retallat, seguint procediments artesans.

S’ha editat un petit catàleg per acompanyar aquesta mostra, el qual podran demanar els interessats que visitin la mostra, que romandrà oberta fins el dissabte 7 de gener.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt