Ara llegint
Fornalutx indaga els motius pels quals es desprenen terra i pedres de la muntanya cap a la vila

Fornalutx indaga els motius pels quals es desprenen terra i pedres de la muntanya cap a la vila

Tècnics del departament de Carreteres del Consell de Mallorca i especialistes de l’Institut Geotècnic i Miner d’Espanya han coincidit aquests dies en un nou control dels possibles moviments que pateix el talús situat en un lateral de l’avinguda d’Arbona-Colom a Fornalutx i que, en ocasions, ha provocat despreniments sobre els vehicles aparcats en aquesta via de sortida del poble.

Des de l’any 2020 hi ha uns testimonis fixats al terra que es van controlant periòdicament per tenir constància de possibles moviments. Tot sembla indicar que, ara per ara, aquest talús no ha experimentat cap moviment significatiu durant els quatre darrers anys.

D’altra banda, també es prenen mostres del subsòl per comprovar quina és la composició del terreny. A partir de les dades que s’extreguin dels dos procediments que es duen en paral·lel, els tècnics determinaran quines actuacions s’han de realitzar per evitar futurs despreniments a la zona.

El batle de Fornalutx, Francesc Marroig, ha demanat a l’administració competent que els treballs que s’hagin d’executar no comencin fins a la conclusió de la temporada turística, ja que pensa que una obra en aquell punt de la localitat podria ser molt perjudicial per al sector dels serveis.

Marroig creu que els resultats de l’estudi seran presentats després de l’estiu i que els treballs es podrien projectar de cara a la propera tardor o, al menys, així ho espera.

En ocasions s’han produït caigudes de pedra i terra sobre els vehicles estacionats en el carrer. Per aquest motiu fa anys es va prohibir l’estacionament en un tram d’aquesta avinguda i es varen posar en marxa aquests estudis,

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt