Ara llegint
Llubí estrena un local que es fa servir com a escola infantil i espai multifuncional

Llubí estrena un local que es fa servir com a escola infantil i espai multifuncional

Llubí acaba d’estrenar un nou centre de titularitat municipal que, a més de la nova l’escola infantil de primer cicle “Moixaina”, també es farà servir com a espai per dur a terme tallers, conferències i activitats socioculturals. Les obres d’adaptació han comptat amb una subvenció del Consell de 238.000 euros, mitjançant el pla d’actuacions de competència municipal, que finança projectes d’inversió a tots els municipis de Mallorca.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, amb presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, han participat avui a l’acte d’inauguració de l’escola infantil de primer cicle Moixaina i espai multifuncional.

“Aquest espai públic municipal és un exemple claríssim dels projectes pels quals apostam des del Consell a través del pla d’ajuts a inversions municipals” ha dit la presidenta. “Hem contribuït a crear un espai públic funcional que millora l’oferta educativa dels infants del municipi, aposta per l’eficiència energètica, resol una necessitat expressada fa anys pels llubiners i llubineres i, a més, demostra que la inversió pública municipal no només dona resposta de qualitat a les necessitats dels ciutadans, sinó que ho fa d’una manera funcional, sostenible i innovadora”. Cladera ha recordat que el Consell, de la mà dels ajuntaments i amb el Govern, destina prop de 70 milions d’euros en diferents inversions municipals arreu de l’illa, uns recursos que permeten als ajuntaments executar projectes de millora als municipis.

Per part seva, a presidenta Armengol ha agraït l’aposta de l’ajuntament de Llubí per a la construcció d’un centre d’educació infantil que permetrà atendre les necessitats educatives del municipi i ha destacat l’aposta decidida d’aquest Govern per a l’educació 0-3

“Tenim la imperiosa necessitat de seguir treballant en l’etapa 0-3. És la legislatura que més recursos públics ordinaris hi ha invertit, i continuam amb la mateixa força i el mateix compromís”, ha apuntat la presidenta Armengol. La presidenta també ha agraït la col·laboració entre les institucions, que permet que “no només som capaços de crear més places, sinó de que siguin de més qualitat”.

“Esperam i destinam que aquesta nova escoleta que tant ens ha costat aconseguir ens ajudi a situar l’atenció infantil escolar all lloc que li pertoca a la nostra societat”, ha expressat la batlessa de Llubí. 

L’escoleta “Moixaina” va ser autoritzada recentment pel Govern i l’ajuntament ha sol·licitat accedir als ajuts  de creació de places públiques de 0-3 que atorga la Conselleria d’Educació i Formació Professional. D’aquesta manera podran optar a un ajut econòmic de fins a 9.000/euros per cada plaça de nova creació. Un reconeixement que també permetrà que l’escoleta Moixaina pugui accedir als ajuts per al sosteniment de centres de la xarxa d’escoletes públiques a partir del curs 2021/22. Té autoritzats els ensenyaments de primer cicle d’educació infantil amb total de 55 places.

A banda de l’escoleta, el projecte va sorgir de la necessitat d’oferir i de completar l’oferta sociocultural del municipi, a més de cercar el màxim aprofitament dels espais de l’edifici.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt