Ara llegint
Màxim 40 quilòmetres per hora a diferents punts de Sencelles i a Son Ferriol

Màxim 40 quilòmetres per hora a diferents punts de Sencelles i a Son Ferriol

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, acompanyat de la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez, ha visitat avui a Sencelles les actuacions duites a terme al municipi per pacificar el trànsit i millorar l’accessibilitat dels vianants i la seguretat viària. El batle de Sencelles, Joan Carles Verd, així com part de l’equip tècnic encarregat de les actuacions també han assistit a la visita. 

Les obres han consistit en la millora de la senyalització vertical i l’abalisament del tram de la carretera que uneix Sencelles amb Biniali (Ma-3020) que dona entrada al municipi, així com al nucli de Cas Canar,  on s’ha reduït la velocitat a 40 quilòmetres per hora.

El conseller insular ha destacat que «el manteniment i la conservació de la xarxa secundària és un prioritat per a aquest departament. El pas del temps i l’augment elevat de vehicles han obligat els residents a compartir espais amb el trànsit rodat i trams de carreteres, com aquesta de Sencelles, s’han convertit en un perill. Amb aquests tipus d’actuacions volem dotar de major seguretat els entorns urbans, donar protagonisme i prioritat als vianants per damunt dels cotxes, pacificant la circulació i creant espais més amables, sostenibles i segurs».

En concret, s’han instal·lat dos radars pedagògics, s’han repintat les marques vials, s’ha canviat la senyalització vertical convencional de circulació per senyals LED lluminoses de baix consum i s’ha donat més visibilitat a la senyalització del tram.

Les tasques, que es varen dur a terme el desembre de 2020, es varen perllongar durant cinc setmanes i varen tenir un cost de 22.015 euros. El conseller ha assegurat “estar molt satisfet de la visita perquè hem pogut comprovar en primera persona la bona efectivitat de les mesures, hem aconseguit que el que abans era una carretera perillosa i molesta per als veïns de l’entorn hagi deixat de ser-ho. Seguirem fent feina en aquest sentit en altres municipis, invertint en la millora de la xarxa secundària per davant de grans megaprojectes».

Durant la visita, Iván Sevillano ha explicat també que el Departament d’Infraestructures va dur a terme durant el mateix període una actuació similar a la carretera de Son Ferriol (Ma-3013). A final de 2020 també es va reduir la velocitat en la coneguda avinguda del Cid, que travessa aquesta barriada de Palma, i l’àrea d’infraestructures va habilitar dos radars pedagògics, va repintar les marques vials i substituir la senyalització vertical per senyals LED lluminoses, per dotar de més visibilitat els senyals del tram. 

En aquest cas, les tasques també s’efectuaren en cinc setmanes i suposaren un cost de 27.400 euros. 

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt