Ara llegint
Passa endavant per a la creació del polígon industrial de sa Creu de Porreres, amb 31 parcel·les

Passa endavant per a la creació del polígon industrial de sa Creu de Porreres, amb 31 parcel·les

La Junta de Compensació del futur polígon industrial de sa Creu de Porreres, presidida per l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), ha tret a licitació l’obra civil del polígon. Així, es preveu que les obres de construcció s’iniciïn en uns mesos, una vegada adjudicada la licitació de les obres. De fet, el termini de presentació d’ofertes finalitza el proper dia 10 de maig.

El pressupost d’aquestes obres és d’1,89 milions d’euros, dels quals la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de l’IDI, ha aportat 1,3 milions. La resta del pressupost l’aporten els altres membres de la Junta de Compensació. Un cop s’hagi executat l’obra civil s’adjudicarà l’obra d’electrificació i dotació dels espais lliures públics, amb un pressupost de 1,36 milions d’euros. En total, la urbanització del polígon industrial de Porreres té un pressupost de 3,25 milions d’euros.

En paraules del director general de Política Industrial, Antoni Morro, «aquesta actuació fa realitat una reivindicació històrica a Porreres i demostra el ferm compliment dels compromisos que hem adquirit. Projectes com aquest formen part de l’estratègia de Govern, que passa per dotar els empresaris i emprenedors industrials d’espais ordenats, adients a la seva activitat i a preus competitius».

El polígon de sa Creu comptarà amb una superfície aproximada de 70.000 metres quadrats, dels qual l’IDI és propietari del 63%. Aquesta superfície està repartida en 31 parcel·les industrials d’unes dimensions d’entre 854 metres quadrats i 6.483, a més de zones de serveis, zones verdes, aparcaments, equipaments públics i vials. L’actuació pública permetrà posar a disposició de les empreses industrials 15 parcel·les, que suposen 22.987 metres quadrats de sòl industrial, a preu de cost. Una vegada finalitzada l’execució del polígon, aquest haurà suposat una inversió aproximada de tres milions d’euros del pressupost de l’IDI.

Històricament, l’IDI ha promogut polígons industrials i naus a les Illes Balears per permetre a petites i mitjanes empreses ubicades dins el casc urbà d’un municipi o empreses de nova creació instal·lar-se en un sòl ordenat i amb tots els serveis. Un altre objectiu de l’acció de l’IDI és el d’evitar que les empreses s’hagin de traslladar a altres localitats o hagin de fer front als elevats preus de les promocions privades de sòl empresarial.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt