Ara llegint
Protección Sanitaria Balear, una empresa que fabricarà a Marratxí un milió i mig de mascaretes FFP2 al mes

Protección Sanitaria Balear, una empresa que fabricarà a Marratxí un milió i mig de mascaretes FFP2 al mes

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha participat avui a l’acte d’inauguració de Protección Sanitaria Balear (Sanitary Services, SL), la primera fàbrica de mascaretes FFP2 de les Illes Balears. Situada al polígon de Marratxí aquesta empresa va començar fa uns dies a produir mascaretes i té capacitat per fer-ne un milió i mig al mes, quan la fàbrica funcioni a ple rendiment.

La presidenta Armengol ha elogiat aquesta iniciativa com una mostra de “valentia i compromís amb aquesta terra”, dedicada a fabricar un material que és “essencial”. La presidenta ha destacat que aquesta empresa és un exemple de “sector productiu que dona valor a la nostra economia” i ha ressaltat el fet que ho fa amb un sistema d’economia circular i residus zero. 

“Poder proveir-nos d’allò que és bàsic per a nosaltres és fonamental”, ha indicat la presidenta, qui també ha recordat que fa un any el Govern va fer una convocatòria per a empreses i indústries de les Illes Balears que poguessin proveir material de protecció individual i de prevenció de la Covid-19, una iniciativa a la qual aquesta empresa es va sumar. Finalment, Armengol ha mostrat el suport del Govern a “empreses d’aquesta terra que es dediquen a qüestions que tenen un gran valor afegit”.

Protección Sanitaria Balear produeix mascaretes compostes per cinc capes, que garanteixen el 98% de filtració i compleixen el Reglament europeu UE 2016/425 CE. 

La presidenta Armengol ha participat en aquest acte acompanyada pel gerent i copropietari de l’empresa, Ricardo Alonso, que ha mostrat les instal·lacions als assistents. També hi han participat el batle de Marratxí, Miquel Cabot; la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font; el director de Gestió i Pressupostos del Servei de Salut, Manuel Palomino, i el cap d’àrea de la Subdirecció de Compres i Logística del Servei de Salut, Antoni Mascaró.

Precisament el batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha destacat la valentia de la família Alonso i per això, ha declarat que “aquestes decisions valentes tindran el suport de l’Ajuntament de Marratxí”. A més, ha conclòs el primer edil dient que “estam molt contents que hagin decidit instal·lar l’empresa en el nostre polígon “.

Ricardo Alonso, gerent de PSB5, ha explicat que des del principi va tenir clara la seva prioritat: “Donar amb l’última tecnologia europea per poder garantir la màxima qualitat del producte final i superar les garanties i controls sanitaris establerts per la Unió Europea”.

El nostre objectiu, ha afegit, “és donar cobertura a totes les necessitats de el sector sanitari de les Illes Balears com a primer proveïdor local. Per a nosaltres és una gran tranquil·litat saber que a les Illes Balears no faltaran màscares FFP2 i, a més, fetes a Mallorca”.

La història

Tot va començar el mes de març de 2020, quan Ricardo Alonso, dedicat a la distribució d’aliments, va veure com un familiar, un metge concretament, es cobria amb una bossa de fems per anar a treballar. “A nivell personal, tant la meva família com jo mateix, vàrem patir molt amb aquesta situació i vàrem decidir aportar alguna cosa”.

Un any i un mes després que la COVID19 entrés en la nostra vida, Ricardo Alonso va muntar a Mallorca la primera fàbrica de màscares FFP2 a Balears de cinc capes que demostren la seva obstinació per distribuir, bàsicament, seguretat.

Alonso, que porta 30 anys dedicat a la distribució de productes d’alimentació per a hotels i restaurants, volia ajudar que al menys els sanitaris estassin protegits. Llavors va decidir aportar temps, capital i tot l’esforç que calgués. Així va néixer PSB5, Protecció Sanitària Balear 5 capes.

Així doncs, va posar en marxa no només una de les fàbriques amb les instal·lacions i maquinària més moderna de tot Europa i de procedència 100% europea, sinó que a més va crear una de les màscares de més qualitat de tot el mercat i a un preu molt competitiu, menys de 0’99 cèntims d’euro per mascareta.

En aquest sentit, Alonso ha declarat que “aquesta fàbrica assegura protecció sanitària a Balears, passi el que passi, d’aquí el de Protecció Sanitària Balear 5 capes, i a menys d’un euro amb l’objectiu d’evitar l’especulació a l’hora d’accedir a un producte de primera necessitat”.

La intenció d’aquesta fàbrica, que fabrica 40 unitats per minut i que pot produir fins a 1,5 milions de màscares a el mes, primer és cobrir les necessitats de les Balears i després obrir-se al mercat espanyol i també a l’europeu.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt