Ara llegint
Santa Eugènia disposa de 30.000 euros en la partida dels pressuposts participatius d’enguany

Santa Eugènia disposa de 30.000 euros en la partida dels pressuposts participatius d’enguany

Santa Eugènia tindrà per segona vegada pressuposts participatius. L’Ajuntament donarà el tret de sortida a aquest projecte a partir d’aquest mateix mes de maig i ho farà destinant una partida de fins a 30.000 euros perquè qualsevol ciutadà de Santa Eugènia major de 16 anys pugui presentar propostes de millora i transformació del municipi.

L’execució del projecte combinarà tant les vies presencials com les telemàtiques en totes les seves fases. Les propostes es podran presentar presencialment a les oficines municipals i telemàticament.

El batle, Joan Riutort, ha explicat que per al consistori “és un orgull fomentar aquest procediment democràtic entre els veïnats dels diferents nuclis del municipi, perquè siguin ells mateixos els que puguin escollir a quins projectes destinar part del pressupost municipal”. 

En aquest sentit, Riutort afegeix que “aquesta és una clara mostra de què Santa Eugènia vol que la seva gent participi de la gestió del municipi” i anima als taujans i taujanes a presentar propostes, assistir a les reunions i defensar els seus projectes entre les associacions i ciutadans”. 

És per això, que el batle anima als veïnats peró en especial a les associacions “perquè primer presentin propostes, i que una vegada aquestes hagin superat els filtres tècnics, després cerquin el suport necessari entre la ciutadania perquè siguin escollides per transformar-les en realitat”. 

Ahir varen celebrar les reunions a Ses Coves i Ses Alqueries.

Els pressuposts participatius constaran de les següents fases:
• Fase I. Anàlisi de la situació i definició d’objectius (del 3 de maig al 13 de maig)
• Fase II. Difusió del procés participatiu i recollida de propostes (del 16 de maig al 15 de juny)

• Fase III. Avaluació i validació de propostes (del 16 de juny al 19 de juliol)

• Fase IV. Campanya i votació (del 20 de juliol al 8 d’agost)
• Fase V. Presentació dels resultats i elaboració de l’informe final (del 10 d’agost al 30 de setembre)

Així doncs, es podran presentar propostes durant un mes, sent el límit el 15 de juny. Desprès de la validació de les propostes, d’acord amb els criteris del procés, aquestes seran votades entre el 25 de juliol i el 8 d’agost, presencialment a les oficines municipals i telemàticament a un formulari que s’habilitarà per part de l’Ajuntament. A més a més, s’habilitarà un punt de votació mòbil el dia 4 d’agost a la nit, coincidint amb el sopar a la fresca de les Festes d’Estiu.

Tot empadronat a Santa Eugènia de més de 16 anys, així com les entitats del municipi, podran presentar fins un màxim de tres propostes. També en podran votar 3 propostes. 

Cada ciutadà disposarà de 6 punts, que haurà d’utilitzar per prioritzar les propostes a votar, assignant 3 punts a la que més li agrada, 2 a la segona i 1 a la tercera.

Per tal de poder passar a la fase de votacions, les propostes presentades hauran de complir els següents criteris:
o Hauran de ser factibles des del punt de vista tècnic i legal.
o Hauran de ser de competència municipal.
o Hauran de tenir una valoració econòmica màxima de 15.000€ per serveis i 20.000€ per obres.
o Hauran de ser presentades en el termini establert i disposar d’una descripció suficient que permeti avaluar-les econòmicament.
o Hauran de tenir un horitzó temporal clar (principi i final i una durada no superior a un any).
o Hauran de subscriure’s al màxim a l’interès general i no interessos particulars.
o No hauran de comprometre exercicis pressupostaris futurs i hauran de contemplar un manteniment limitat.

o Hauran de ser una inversió, i no podran ser accions ja previstes i/o aprovades per l’equip de govern, ni tampoc d’obligat compliment per part de l’Ajuntament.

o No podran estar condicionades per l’obtenció d’una subvenció o de finançament extern.

o No poden suposar una modificació de les relacions contractuals que pugui tenir l’Ajuntament.

o Hauran d’inscriure’s en el respecte als drets humans, inclusives socialment i igualitàries des de la perspectiva de gènere, ètnia, etc. i sostenibles des del punt de vista ambiental.

Els pressupostos participatius tindran el seu punt de partida en les sessions informatives que se celebraran el 18 de maig a Ses Coves (18:30h al Pou de Ses Coves) i a Ses Alqueries (20h a Alqueries, 6) i el 19 de maig a Ses Olleries (18:30h a Olleries, 35) i a Santa Eugènia (20h al Centre de Persones Majors). En aquestes, es presentaran les diferents fases i detalls del procés i s’aclariran els dubtes que els assistents vulguin traslladar.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt