Ara llegint
Santa Eugènia s’apunta al plogging

Santa Eugènia s’apunta al plogging

Santa Eugènia s'apunta al plogging

En resposta als reptes ambientals i amb l’objectiu de fomentar la consciència sobre la importància de la neteja del medi ambient, l’Ajuntament de Santa Eugènia ha estat impulsant activament l’activitat de plogging des del mes de setembre de l’any passat. El plogging consisteix en recollir residus mentre es realitza exercici físic, contribuint a la millora dels entorns naturals.

Segons Arnau Miralles, regidor de Medi Ambient, la iniciativa ha estat rebuda amb entusiasme per part de la població. “Algunes vegades s’havia realitzat de manera esporàdica i la gent va mostrar interès en aquesta activitat, així que vam decidir fer-ho de forma periòdica, una vegada cada mes”, explica Miralles.

Des de l’inici del programa, s’han dut a terme cinc jornades de plogging amb adults i dues amb els nins i nines del CEIP Mestre Guillemet, amb una participació que va des de les set persones en les jornades amb adults fins a més de 25 participants en la primera jornada amb els escolars.

Miralles ha destacat que “estam contents per l’entusiasme mostrat pels participants fins ara, però encoratjaria a més gent a sumar-se a aquesta iniciativa que beneficia directament al nostre entorn”. A més, s’han realitzat sessions especials amb escolars com a part dels esforços de sensibilització ambiental, en què els alumnes de 4t de primària del CEIP Mestre Guillemet van participar activament en jornades de plogging.

Les jornades de plogging tenen lloc mensualment, el darrer dissabte de cada mes, i les àrees d’acció s’escullen principalment a l’atzar, tot i que a vegades es seleccionen zones que requereixen una major neteja.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt