Ara llegint
Sencelles estrena les millores a la seva plaça

Sencelles estrena les millores a la seva plaça

Sencelles estrena aquests dies la remodelació de la seva plaça d’Espanya. L’actuació de reforma arquitectònica ha suposat una inversió per part del Consell de Mallorca de 330.000 euros, dels quals 143.500 han aprofitat directament per escometre accions directament relacionades amb la supressió de barreres arquitectòniques i, per tant, millorar l’accessibilitat d’aquest espai públic.

El batle, Joan Carles Verd, el director insular de Cooperació Local, Jaume Tomàs, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament local, Jaume Alzamora, han pogut comprovar avui dematí la transformació d’aquest espai on ha desaparegut el trànsit rodat per donar pas a un espai d’accessibilitat universal.

La nova configuració de la plaça, segons ha explicat durant la visita l’equip tècnic que ha dissenyat les obres, “unifica el paviment amb el de les voreres eixamplant d’aquesta manera la plaça, esborrant els límits existents fins ara i les barreres arquitectòniques que, juntament amb la desviació del trànsit, permet la creació d’un espai públic amb una major flexibilitat per als seus diferents usos”.

La renovació inclou la incorporació d’una sèrie de pèrgoles  acompanyades d’un disseny de bancs produïts per una empresa mallorquina. A més, la lleu pendent, juntament amb una sèrie de rampes col·locades de manera estratègica i un aparcament per a discapacitats en un lloc idoni de la plaça, fomenten una accessibilitat total per a qualsevol persona que busqui gaudir d’aquest nou espai públic retornat al municipi.

Així, segons el conseller Alzamora, “la importància del Consell de Mallorca és la seva capacitat d’acció en els municipis”. En aquest context ha destacat que “en un territori com el nostre, amb municipis petits, el Consell és el puntal que permet tècnica i econòmicament fer funcionar la majoria d’ajuntaments. És el cas de municipis amb escassos recursos per la seua dimensió i capacitat financera”.

D’acord amb el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, “el Consell de Mallorca té una incidència al territori total i absoluta. La seva capacitat per canviar de dalt a baix pobles i ciutats és real, tant pel seu pressupost com per la seva xarxa d’assistència tècnica i administrativa”, ha assegurat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt