Ara llegint
Una Diada Ciclista a Marratxí amb 800 alumnes pedalant

Una Diada Ciclista a Marratxí amb 800 alumnes pedalant

Gairebé 800 alumnes de cinquè i sisè de primària de diferents escoles de Marratxí han participat en la V Diada Ciclista organitzada per l’àrea d’Educació Viària de l’Ajuntament de Marratxí celebrada aquest divendres.

Els participants, alumnes i professors d’escoles públiques, concertades i privades de Marratxí, han sortit a les 9:30 hores de l’avinguda de les Flors, al costat del CEIP Nova Cabana i han tornat devers les 11 del matí, després de dotze quilòmetres de recorregut. Els participants pertanyen als col·legis Costa i Llobera, Nova Cabana, Blanquerna, Ses Cases Noves, Janer Manila, Santa Teresa, Es Liceu i Arimurani

La gimnasta artística de la selecció espanyola Cintia Rodríguez ha estat l’encarregada de realitzar el tall de cinta protocol·lari de la Diada. En acabar el recorregut, els participants han gaudit d’una jornada lúdica amb exhibicions per part de la unitat de desactivació d’artefactes explosius de la Guàrdia Civil, del grup de muntanya de la Benemèrita, que ha fet una exhibició amb un helicòpter. Els nins també han gaudit d’altres activitats lúdiques, com una classe de zumba.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha remarcat la importància de la Diada ciclista per “fomentar el bon ús de la bicicleta, una vida saludable i també és important perquè amb tants de nuclis dispersos com té Marratxí, els al·lots es coneguin i interactuïn entre ells per cohesionar el municipi”.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Policia Local, Pedro López, ha agraït la col·laboració de la Guàrdia Civil en la Diada i ha destacat que aquest esdeveniment biennal “és un dia marcat en el calendari perquè l’estratègia d’Educació Viària és fonamental, especialment perquè els nins es concienciïn de respectar les normes”.

Per la seva banda, el cap de la Policia Local, Alberto Rodríguez, ha explicat que la Diada és el colofó al programa d’Educació Viària i ha afegit que “cal potenciar l’ús de la bicicleta a Marratxí perquè té molts de carrils bici segurs, urbanitzacions àmplies per circular i és necessari instruir els nins i nines en els senyals, les normes, en dur casc i en aprendre des de petits”.

La Diada ciclista de Marratxí no s’havia celebrat des de 2018 a causa de la pandèmia. L’acte d’avui posa punt final al programa d’educació que s’imparteix a totes les escoles del municipi, des d’Infantil fins a Secundària per fomentar una mobilitat segura.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt