Ara llegint
Una pregària des de Cura perquè els camps de Mallorca proporcionin una bona collita

Una pregària des de Cura perquè els camps de Mallorca proporcionin una bona collita

Una pregària des de Cura perquè els camps de Mallorca proporcionin una bona collita

El santuari de la Mare de Déu de Cura, situat just al mig de l’illa de Mallorca, acollí diumenge la tradicional benedicció dels camps i dels fruits. La tradició marca que cada any, i d’aquesta manera d’ençà del segle XVI, el diumenge més proper a la festa de la Santa Creu (dia 3 de maig), pugin fins al cim del puig de Randa gent dels pobles de la contrada, com són Algaida, Randa, Llucmajor, Porreres o Montuïri, per assistir a una pregària especial que es fa per demanar la protecció del cel damunt la terra mallorquina.

Després de la celebració de l’Eucaristia sortí de l’església de Cura una nombrosa processó de fidels que, presidida pel reliquiari de la Vera Creu o “Lignum Crucis”, recorregué la gran esplanada del santuari. Des d’aquest mateix marc incomparable i orientant-se envers els quatre punts cardinals de Mallorca, foren beneïts els camps de tota l’Illa de Mallorca perquè produeixin fruits en abundància.

Enguany, segons han detallat des del Bisbat de Mallorca, ha pres un especial relleu la pregària adreçada a l’Altíssim, demanant una prompta i necessària pluja enmig de la sequera que malmena la terra, fa perillar-ne la producció i preocupa els nostres pagesos.

El Pare Jaume Puigserver, TOR, ministre de la fraternitat conventual de Llucmajor-Cura, presidí la celebració. S’hi feren presents també les autoritats d’Algaida, diversos frares franciscans del Terç Orde Regular que cuiden del santuari, la comunitat de la veïna ermita de Sant Honorat i l’Orfeó de Castellitx, que cuidà del cant litúrgic d’aquesta celebració tan carregada de simbolisme i tradició.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt