Ara llegint
Alcúdia s’apunta a substituir les galeres de tracció animal per carruatges elèctrics

Alcúdia s’apunta a substituir les galeres de tracció animal per carruatges elèctrics

Alcúdia s'apunta a substituir les galeres de tracció animal per carruatges elèctrics

L’ajuntament d’Alcúdia va aprovar ahir en sessió plenària i per unanimitat la modificació del reglament municipal de transport urbà d’autotaxi i galeres. A la modificació es recull donar l’opció als galeristes  d’Alcúdia per fer el pas de vehicle de tracció animal a tracció elèctrica mentre es va homologant el vehicle.

L’Ajuntament d’Alcúdia, si finalment es pot dur a terme aquesta iniciativa, serà pioner en el canvi de les seves galeres de tracció animal a tracció elèctrica.

Des de l’àrea de transports, a través de la regidora Azahara Machado, i amb una representació dels galeristes, s’ha realitzat recentment una visita a València, concretament a Xàtiva, per comprovar com ho fan en una empresa encarregada de la fabricació de les noves galeres elèctriques. Arran d’aquesta expedició s’ha sabut que les possibilitats d’homologació a través d’una empresa proveïdora tenen un temps d’espera de sis mesos a un any, aproximadament.

Els galeristes d’Alcúdia acompanyaren la regidora per provar les galeres in-situ i fer ajustos per adaptar-se a les seves necessitats, garantint que el prototip estigui en condicions ideals per a l’aprovació i homologació del nou model de carruatge.

Aquest canvi cap a les galeres elèctriques, expressa la regidora Azahara Machado, “representa un pas significatiu en l’aspiració compartida de passar de la tracció animal a tecnologies més sostenibles i respectuoses. És una evolució que posa un fort èmfasi en el benestar dels animals, reflectint la nostra responsabilitat ambiental i ètica. Estam compromesos amb aquesta transformació, que beneficiarà no només els ciutadans, sinó també el nostre entorn i les generacions futures”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt