Ara llegint
Avança la conversió de Sa Refinadora en nova biblioteca de Marratxí

Avança la conversió de Sa Refinadora en nova biblioteca de Marratxí

Avança la conversió de Sa Refinadora en nova biblioteca de Marratxí

El municipi de Marratxí comptarà amb una de les biblioteques més grans de Mallorca quan culmini la reforma de Sa Refinadora. Quasi acabada la primera fase del procés de rehabilitació, l’equip de govern i les dues arquitectes municipals han visitat avui l’emblemàtic edifici per agafar idees, planificar la segona fase i començar a redactar el projecte. La reforma del pati i la nau ja està llesta per donar-li ús i obrir-la al públic.

El batle de Marratxí, Jaume Llompart, ha assenyalat que l’objectiu és tenir un espai polivalent on es puguin fer diverses activitats culturals així com reproduccions audiovisuals i obres de teatre. Llompart ha afegit que “és un espai molt estimat pels habitants del Pont d’Inca i que ara que ha finalitzat la primera fase amb la nau i el pati ja reformats, li podran donar ús”.

Per altra banda, l’arquitecta municipal, Lara Nadal, ha explicat quin és el procés a seguir i com la visita d’avui ajuda a planificar com serà la segona fase i per tenir idees de com distribuir els espais buits. Nadal ha assegurat que l’ús de Sa Refinadora “serà immediat”, i que la intenció és “aprofitar les 10 naus que té aquest edifici i que de moment només està funcionant una”.

Amb això, s’espera que un cop acabada tota la reforma de Sa Refinadora, sigui un referent sociocultural, que estarà dotat de diferents equipaments culturals com un teatre o una biblioteca i que aspira a ser un referent dedicat a la música i a les arts.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt