Ara llegint
Consell aporta el solar per duplicar la capacitat de la seva depuradora a partir de 2023

Consell aporta el solar per duplicar la capacitat de la seva depuradora a partir de 2023

L’Agència Balear de l’Aigua ja disposa dels terrenys que permetran realitzar les obres d’ampliació de l’Estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Consell després que el gerent de l’Agència, Guillem Rosselló, hagi signat la cessió del solar amb el batle de la localitat, Andreu Isern.

Les obres es licitaran l’any 2023 i permetran duplicar la capacitat de depuració de l’EDAR que, actualment, pot tractar 437 metres cúbics al dia i donar servei a un màxim de 3.776 persones. Una vegada finalitzin les obres la instal·lació podrà abastir un màxim de 7.236 persones.

Segons Rosselló aquesta «és una passa important per renovar unes instal·lacions construïdes fa 23 anys, tot i que s’han fet inversions en els darrers anys per optimitzar-ne el funcionament».

El projecte té un pressupost de gairebé dos milions d’euros. D’aquests, 755.465 euros seran finançats pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. El passat mes d’abril, la conferència sectorial de Medi Ambient va aprovar una partida de 100 milions d’euros dels fons europeus destinada a millorar la depuració a municipis de menys de 5.000 habitants.

«La partida està destinada a revertir els incompliments de la normativa europea de sanejament i depuració i, especialment, aquells que ja hagin suposat l’inici d’un procediment sancionador per part de la Comissió Europea», va explicar llavors el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, qui va afegir que el repartiment es decidí a partir de les dades de 2019. «El fet que a les Illes Balears només se n’hagi assignat un 0,76% del total és una prova del bon funcionament en general d’aquest tipus d’infraestructures», va subratllar.

L’Agència Balear de l’Aigua va determinar que l’únic projecte en marxa que s’adequava a les característiques fixades era el de Consell i, per això, va decidir destinar-hi el total assignat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt