Ara llegint
El Consell de Mallorca augmenta un 7% la tarifa d’eliminació de residus

El Consell de Mallorca augmenta un 7% la tarifa d’eliminació de residus

El Consell de Mallorca ha aprovat a la Comissió Informativa Extraordinària portar al Ple extraordinari del proper dilluns l’aprovació inicial de les tarifes de residus per a l’any 2022. La proposta preveu que la tarifa de residus sòlids urbans (RSU) sigui de 114,96 euros per tona. La tarifa de residus sòlids urbans (RSU) ha passat dels 111,20 euros per tona de 2020 als 108,03 euros de 2021. L’augment previst és d’aproximadament un 7%.

Tot i això, el Consell de Mallorca haurà d’aportar 3 milions d’euros del romanent per aconseguir una tarifa el més ajustada possible, segons han indicat, donada la situació crítica que travessen molts particulars a l’illa.

La vicepresidenta Aurora Ribot, responsable de l’àrea de Medi Ambient, ha indicat que «venint d’una situació econòmica tan complicada, hem de tenir en compte que la tarifa anterior era excepcionalment baixa. Sabíem que aquesta condició d’excepcionalitat faria tornar la tarifa a unes xifres més properes al punt de repòs, però també sabíem que la pandèmia encara mostra les conseqüències i que seguim necessitant un esforç extra de part nostra».

Pel que fa a les altres dues tarifes de residus que gestiona el Consell, el mateix expedient preveu que la tarifa de llots sigui de 98,33 euros per tona. Sobre la tarifa de deixalles d’origen animal (DOA), el Consell de Mallorca ha decidit proposar una tarifa de 37,31 euros per tona.

Sobre la tarifa de DOA, la consellera Ribot ha explicat que «aquesta se situa estable en els 37 euros. Consideram que en un context com l’actual és important seguir mantenint aquesta tarifa estable, especialment a causa de les problemàtiques que s’estan vivint en el sector primari».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt