Ara llegint
Dos joves ramaders de Llorca i Benicarló, de pràctiques a Son Jover d’Inca

Dos joves ramaders de Llorca i Benicarló, de pràctiques a Son Jover d’Inca

Cooperatives Agro-alimentàries

Sis joves estudiants han pres part en el Programa Cultiva22, de la mà de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, un Erasmus Agrari que els participants, venguts d’altres regions del país, fan una immersió en una explotació agrícola.

Una d’aquestes estades formatives s’està realitzant en una entitat sòcia de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Son Jover SAT, una explotació d’Inca. Fins aquí s’hi han desplaçat durant aquesta setmana dos joves: Roldán Miguel Dones procedent de Llorca (Múrcia) i Melanie Cerdà des de Benicarló (Castelló).

Aquí han pogut conèixer de primera mà el treball diari en una explotació mixta amb ametllers, garrofers i cereals i ramaderia d’ovella vermella mallorquina i cabres, on es produeixen formatges i llet.

Margalida Seguí, l’amfitriona de Son Jover SAT, argumenta que el programa Cultiva és “una oportunitat per a intercanviar coneixement per a totes dues parts.” A més, durant aquesta setmana els ha mostrat als joves la manera innovadora, sostenible i econòmicament rendible de la seva explotació.

Entre altres funcions, aquests dos joves han après a controlar la ració de menjar de les cabres lleteres; han conegut els seus tractaments; han pogut conèixer la gestió de la venda o altres treballs propis de l’explotació ramadera així com la mecanització, la incorporació i ús de tecnologies en els processos productius.

Cultiva22 és un Programa finançat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), que a les Illes Balears està coordinat per Cooperatives Agro-alimentàries.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt