Ara llegint
El Museu del Calçat i la Indústria d’Inca, Premi Museu Europeu de l’Any

El Museu del Calçat i la Indústria d’Inca, Premi Museu Europeu de l’Any

El Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca està d’enhorabona per haver rebut el Premi Museu Europeu de l’Any, en la categoria “Silletto” de Participació i Compromís amb la Comunitat. Aquests guardons els atorga el Fòrum Europeu dels Museus sota l’auspici del Consell d’Europa.

El Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca va ser inclòs en la llista de nominats per rebre l’European Museum of the Year Award – EMYA (Premi al Museu Europeu de l’Any) atorgat pel Fòrum Europeu dels Museus sota l’auspici del Consell d’Europa.

Des de la reinauguració del Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca a finals de 2018, s’ha fet un gran esforç i molta feina per consolidar-lo com un dels museus de referència a Mallorca, aconseguint multiplicar progressivament el nombre de visitants. Aquesta nominació és, per tant, un reconeixement al treball realitzat durant els darrers anys.

Aquest prestigiós premi es concedeix segons les recomanacions del jurat EMYA, del Comitè de Cultura, Ciència i Educació del Consell d’Europa, a un museu que posi un èmfasi especial en una presentació clarament entenedora d’una perspectiva europea i de la interacció entre els locals i les altres identitats europees. A més, es valora també el treball realitzat en temes de rellevància europea i adherint-se a valors i prioritats clau de democràcia, drets humans, tolerància i diàleg intercultural, establint ponts entre cultures i fomentant la superació de fronteres socials i polítiques.

Així doncs, aquest premi s’atorga a un museu ampliat o modernitzat en els darrers tres anys, que contribueixi de manera més directa a atreure un públic ampli, a satisfer els seus visitants amb un ambient únic, una interpretació i una presentació imaginatives, un enfocament creatiu de l’educació i fomentant la responsabilitat social. De fet, aquesta distinció és considerada el premi anual més important del sector museístic europeu.

Finalment, cal destacar que el Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca ja va ser guardonat l’any passat amb el Premio Ibermuseus d’Educació 2020 pel seu projecte «Un objecte, tres visions. Museu virtual d’Integració». La finalitat d’aquesta iniciativa de base comunitària era posar en valor el treball artesanal de producció del calçat típic de la capital del Raiguer, amb la intenció de connectar diferents col·lectius socials i incentivar la recuperació o sostenibilitat econòmica del sector.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt