Ara llegint
Inca aprova el Pla Local d’Infància i Adolescència

Inca aprova el Pla Local d’Infància i Adolescència

Inca destina 50.000 euros en ajudes directes per a entitats i associacions

L’Ajuntament d’Inca ha aprovat en la seva darrera sessió plenària el Pla Local d’Infància i Adolescència 2023 amb la finalitat de donar continuïtat a les polítiques implantades durant els darrers anys. L’objectiu d’aquest nou document és, en primer lloc, fomentar la participació activa dels nins, nines i adolescents, impulsant aliances entre els diferents actors relacionats amb la infància en l’àmbit municipal. D’altra banda, es busca dissenyar i implementar polítiques públiques eficaces que millorin el benestar dels nins, nines i adolescents, transformant  Inca en un entorn propici per al seu desenvolupament integral. 

«Hem apostat per donar un paper més rellevant als ciutadans i ciutadanes més petits, oferint espais i recursos per a la seva participació activa en el desenvolupament del municipi. Amb aquest pla, doncs, volem donar una passa més i donar continuïtat i coherència a tots els esforços realitzats durant els darrers anys», assenyala la regidora d’Educació, Helena Cayetano. 

D’aquesta manera, el consistori de la capital del Raiguer impulsa, de forma paral·lela, el procés de renovació del distintiu d’Unicef «Ciutat Amiga de la Infància», ara que s’ha esgotat la vigència d’aquest reconeixement que es va atorgar al municipi d’Inca l’any 2018. En aquest sentit, cal destacar que una representació d’Unicef ja es va desplaçar la passada setmana a Inca per reunir-se amb el Consell de la Infància de la ciutat; així com a les tècniques municipals; el batle d’Inca, Virgilio Moreno; i la regidora Helena Cayetano, per conèixer els detalls del nou Pla Local d’Infància i Adolescència.

El pla s’organitza en 5 àmplies línies estratègiques, d’acord amb els següents objectius: 
    1. Dret a ser valorat/a, respectat/a i tractat/a justament
    2. Dret a ser escoltat/da
    3. Dret a serveis essencials
    4. Dret a viure en entorns segurs i nets
    5. Dret a ser nen/a: 

A partir d’aquí, es defineixen les prioritats i es plantegen diferents actuacions que s’han de desenvolupar en molts d’àmbits, així com els eixos transversals que engloben les iniciatives que afecten  diferents sectors o departaments. 

El programa «Ciutats Amigues de la Infància» d’Unicef té com a visió que tot nin, nina i adolescent gaudeixi de la seva infantesa i de la seva adolescència i desenvolupi tot el seu potencial mitjançant la realització igualitària dels seus drets a les seves ciutats i comunitats. Per això, d’ença que l’Ajuntament va rebre aquesta distinció ha anat implementant diferents actuacions, projectes i activitats amb la finalitat d’impulsar la participació infantil i juvenil, oferint espais i recursos per a la participació activa en el desenvolupament del municipi; promoure iniciatives a favor de la infància, l’adolescència i les seves famílies, desenvolupades per diferents àrees municipals amb el fi d’aconseguir el ple desenvolupament de la infància i l’adolescència; millorar la ciutat, iniciatives i accions relacionades directa o indirecta amb la infància i l’adolescència; i apropar l’administració, fomentant el coneixement de totes aquelles accions dutes a terme en relació amb la infància i l’adolescència i promoure una ciutadania responsable, crítica i compromesa amb el seu entorn.  

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt