Ara llegint
Inca, Binissalem i Lloseta, quedaran units per un vial cívic per fomentar la mobilitat sostenible

Inca, Binissalem i Lloseta, quedaran units per un vial cívic per fomentar la mobilitat sostenible

Inca, Binissalem i Lloseta, quedaran units per un vial cívic per fomentar la mobilitat sostenible

El Consell de Mallorca està executant la construcció d’un passeig cívic entre els municipis d’Inca, Lloseta i Binissalem per l’antiga carretera Ma-13A  que suposarà una infraestructura útil per fomentar la mobilitat sostenible a la comarca del Raiguer.

El conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, ha visitat avui les obres, coincidint amb la instal·lació d’una gran passarel·la de fusta damunt el torrent d’Aumadrà per donar continuïtat a aquest vial cívic que unirà les tres localitats. 

El conseller Rubio ha estat acompanyat pel director insular d’Infraestructures, Rafel Gelabert, i batles i regidors de la zona i ha dit que «avui visitam unes obres d’una infraestructura que tindrà una gran importància per a la mobilitat sostenible a la comarca del Raiguer i que té un pressupost de 3,7 milions d’euros i està cofinançat per l’Impost de Turisme Sostenible (ITS). Les obres van a bon ritme i esperam que a principis del mes de setembre ja pugui estar oberta al vianants».

Per la seva banda, el conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures també ha afegit que «aquesta passarel·la de fusta sobre el torrent de Son Bordils, que s’està acabant d’instal·lar, és una mostra clara de la construcció integrada dins l’entorn d’aquesta obra que comptarà amb enllumenat, zones de descans, barreres de seguretat i que enllaçarà Inca, Binissalem i Lloseta». 

El passeig cívic 

L’obra que està en marxa consisteix en la construcció d’un passeig cívic que uneix el vial executat dins les obres de l’enllaç a Lloseta des de la Ma-13 (autopista) fins arribar al nucli urbà d’Inca. El punt d’inici del nou passeig s’ubica al costat nord de la carretera Ma-13 A, a la altura de la zona denominada de l’edifici del Foro de Mallorca.

Des d’aquí es construeix un vial de característiques similars al que s’executà abans, amb 2,50 metres d’ample lliure de paviment de formigó, separació física de la carretera amb barrera mixta acer-fusta, bermes de 75 centímetres, i reposició de tancaments laterals. A l’altura del punt quilomètric 0,3 del nou vial es col·loca una passarel·la de fusta d’uns 20 metres de longitud per salvar el pas sobre el torrent d’Aumadrà. Per donar compliment a l’article 126 del Reglament del Domini Públic Hidràulic, la nova estructura s’ha dissenyat per garantir una secció hidràulica al torrent major que l’actual. 

Vial cívic hospital 

Per altra banda, Fernando Rubio ha parlat del vial per a vianants a l’hospital d’Inca. Actualment aquest complex hospitalari no compta amb un accés directe des del nucli urbà per a vianants, que hi han d’anar per l’estret carrer Llubí, un itinerari compartit amb els vehicles, la qual cosa pot generar situacions de  perill per als vianants i les bicicletes que hi circulen per arribar a l’hospital.

Rubio ha assenyalat que l’adjudicació d’aquesta obra es va paralitzar el 2021 per deficiències que ara ja s’han resolt. El nou projecte està en fase de supervisió i està previst començar les obres a finals d’any, principis de 2025, quan acabin els períodes d’expropiacions, exposició pública, licitació i adjudicació de la construcció. Compte amb un pressupost d’uns 350.000 euros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt