Ara llegint
Inca cedeix un hort urbà del Serral de les Monges a la Fundació Es Garrover

Inca cedeix un hort urbà del Serral de les Monges a la Fundació Es Garrover

Inca cedeix un hort urbà del Serral de les Monges a la Fundació Es Garrover

L’Ajuntament d’Inca i la Fundació Es Garrover han signat un conveni de col·laboració per a la cessió de l’ús d’una parcel·la en el parc del Serral de les Monges. Gràcies a aquest acord els usuaris de l’entitat inquera destinada a integració social o laboral de persones amb trastorn de salut mental podran gestionar un dels horts urbans municipals i podran desenvolupar activitats agrícoles durant la setmana.

«Estam molt contents de poder signar aquest conveni i col·laborar, una vegada més, amb una entitat inquera posant a la seva disposició un nou espai, que ben segur els obre moltes opcions i possibilitats als usuaris d’Es Garrover. Estam convençuts que aquest acord serà beneficiós per ambdues parts i els usuaris aprendran molt amb la gestió d’un hort», assenyala la regidora de Medi Ambient, Helena Cayetano.

Així doncs, un dels principals objectius d’aquest conveni és promoure una nova activitat que permeti a les persones, no només aprendre a cultivar productes ecològics i de proximitat, sinó també, impulsar la participació social i generar vincles amb la comunitat. En aquest sentit, cal destacar que la Fundació Es Garrover té per objecte facilitar oportunitats a través d’una ocupació significativa pel seu desenvolupament personal i social en un entorn que permeti una plena participació a la comunitat. 

Finalment, cal recordar que l’Ajuntament d’Inca ja va cedir durant el 2023 una parcel·la dels horts urbans a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Inca per un programa terapèutic de promoció de l’autonomia personal. Així mateix, a principi d’anys també es va cedir un espai a Esment Inca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt