Ara llegint
Inca dedica el Festival Internacional d’Orgue a mossèn Bernat Salas i Seguí

Inca dedica el Festival Internacional d’Orgue a mossèn Bernat Salas i Seguí

Inca dedica el Festival Internacional d’Orgue a mossèn Bernat Salas i Seguí

L’Ajuntament d’Inca ha presentat avui la programació del Festival Internacional d’Orgue, que enguany es dedicarà al compositor i organista inquer mossèn Bernat Salas i Seguí, organista de les catedrals de Segovia, Sevilla i Palma i considerat com un dels organistes més virtuosos de Mallorca.

El cicle arranca dia 5 de març amb un homenatge a l’organista inquer, coincidint amb el 150 aniversari del seu naixement. L’investigador Joan Círia farà una conferència sobre la figura de Bernat Salas i l’Orfeo l’Harpa d’Inca interpretarà l’himne a Santa Maria la Major, obra de Salas. 

El primer concert del Festival Internacional d’Orgue d’Inca serà dia 7 de març, a l’església de Santa Maria la Major. El director del festival i professor d’orgue del Conservatori d’Inca, Bartomeu Manresa, actuarà acompanyat de Samuel García (trompeta) i Cristina Van Roy (soprano). 

El protagonista de la segona jornada del festival serà el virtuós organista francès, David Cassan. L’organista de l’oratori del Louvre oferirà també una màsterclass sobre improvisació, àmbit en el qual és un referent internacional.

Ángel Hortas Rodríguez-Pascual, professor de música del Conservatori Joaquín Villatoro i organista de la Catedral de Jerez, serà el responsable de tancar el cicle el 21 de març. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt