Ara llegint
Inca destina 14 milions d’euros a la millora del servei municipal d’aigua potable

Inca destina 14 milions d’euros a la millora del servei municipal d’aigua potable

Inca destina 14 milions d'euros a la millora del servei municipal d'aigua potable

L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa un pla d’inversions valorat en 14 milions d’euros per millorar el servei d’aigua a la capital del Raiguer. Aquest projecte es desenvoluparà durant els propers anys i inclourà recursos propis així com inversions supramunicipals.

“Els pilars que sostenen l’estat del benestar col·lectiu passen per la inversió continuada en infraestructures que garanteixin els serveis bàsics”, ha afirmat el batle d’Inca, Virgilio Moreno. Segons ell, aquestes inversions són essencials per minimitzar trencaments de canonades, reduir pèrdues d’aigua i millorar l’eficiència del servei.

El pla inclou la sectorització de la xarxa d’aigua potable, amb la implementació d’anells en la zona del polígon, així com la compra i instal·lació de comptadors digitals per promoure un consum d’aigua més responsable. També es duran a terme millores i reformes en els dipòsits del Serral i de S’Ermita, a més de la neteja continuada dels dipòsits d’aigua potable. A més, es treballa en la creació d’un nou dipòsit a Inca.

Les actuacions previstes inclouen millores en les xarxes d’aigües pluvials, residuals i d’aigua potable a tot el municipi. Entre les àrees afectades s’hi troben l’avinguda Germanies, carrer Dureta, Bisbe Cima, Glòria i Canaleta, així com la zona del carrer Sant Domingo, Biniamar i plaça del Blanquer. També es renovarà la xarxa als carrers Sant Francesc, Sant Bartomeu, Antoni Fluxà i Ponent.

Les primeres inversions

Durant el 2024, les inversions municipals en aigua potable ascendeixen a 870.000 euros, complint el compromís de destinar el 100% de la recaptació del Cànon transitori d’inversions a aquest sector.

A més, es renovarà la xarxa d’aigües pluvials als carrers Mandrava, Antoni Maura, Es Terrers, Antoni Torrandell, Germanies i Sa Quartera, entre altres. També es desenvoluparan projectes per millorar la xarxa d’aigües residuals, amb inversions de 2 milions d’euros en la connexió de la Gran Via Colom amb l’Hospital Comarcal i la zona de Reis Catòlics fins a la depuradora. Altres intervencions tindran lloc a l’avinguda Antoni Maura, carrer Fra Antoni Torrens, plaça Es Blanquer, Es Terrers, carrer Rafael Albertí i plaça del Blanquer.

El Consorci Borsa Allotjaments Turístics subvencionarà amb 1,5 milions d’euros dos grans projectes que promouen la sostenibilitat i l’economia circular, amb una despesa total de 2,5 milions d’euros. Aquests projectes inclouen el bulevard de connexió del Teatre Principal d’Inca amb el centre de la ciutat i una reforma integral de la xarxa a la barriada dels Molins.L’Ajuntament d’Inca ha aconseguit una subvenció d’1,5 milions d’euros del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per renovar les xarxes d’aigües residuals i d’aigua potable, dotació de la xarxa d’aigües pluvials i renovació del paviment del centre històric de la ciutat.

Finalment, s’ha obtingut més d’1 milió d’euros en el marc dels PERTE per executar millores en l’eficiència del cicle urbà de l’aigua i l’adaptació al canvi climàtic, així com la digitalització d’aquest servei.

“Cada any assolim passos que milloren considerablement el servei d’aigua a la nostra ciutat. Totes aquestes actuacions necessiten anys d’inversions. Per això, aquests projectes s’aniran realitzant per fases i de manera coordinada”, ha conclòs el batle Virgilio Moreno.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt