Ara llegint
Inca enceta el Dijous Bo amb el lliurament dels premis a Antònia Cantallops, Joan Figuerola i les Jornades d’Estudis

Inca enceta el Dijous Bo amb el lliurament dels premis a Antònia Cantallops, Joan Figuerola i les Jornades d’Estudis

Inca enceta el Dijous Bo amb el lliurament dels premis a Antònia Cantallops, Joan Figuerola i les Jornades d'Estudis

El Teatre Principal d’Inca ha acollit avui horabaixa l’acte de lliurament dels Premis Dijous Bo 2022, uns guardons que reconeixen aquelles persones, entitats o institucions que han duit a terme una activitat en benefici de la societat inquera o que han destacat de forma rellevant per la seva aportació al progrés de la ciutat. És l’acte que enceta el calendari d’activitats que culmina, dijous, amb el gran mercat de la part forana mallorquina.

«Els Premis Dijous Bo pretenen contribuir a visibilitzar la tasca de tantes persones que fan de la nostra ciutat, un lloc millor per viure i conviure. Els grans avanços col·lectius sempre són possibles gràcies a l’esforç, l’empenta i el compromís de petites passes individuals que contribueixen a teixir l’èxit d’una comunitat», ha assenyalat el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Per la seva part, la regidora de Cultura, Alice Weber ha destacat que «els Premis Dijous Bo són un esdeveniment tan consolidat que cada any esperam que arribi el ‘Dimarts Bo’ per a poder fer un agraïment merescut a uns guardonats que amb la seva tasca engreixen l’orgull inquer».

Els premiats

Així doncs, Antònia Cantallops, Joan Figuerola i la Comissió Científica de les Jornades d’Estudis Locals d’Inca han estat els guardonats en l’edició d’enguany. Durant la cerimònia s’han projectat uns vídeos com a resum de la seva trajectòria personal, però també, ressaltant els valors i les qualitats pels quals se’ls ha concedit la distinció.

Antònia Cantallops Ferragut, cuinera del celler Ca’n Amer d’Inca, ha rebut aquest premi per la seva tasca investigadora de la cuina tradicional mallorquina i per la seva col·laboració en convertir Inca en un referent gastronòmic tant a Mallorca com a fora de l’illa. D’aquesta manera, se li concedeix aquest reconeixement pel seu esforç en la recuperació i innovació d’una gran varietat de plats, per l’aposta en la utilització dels productes locals i de temporada i per l’organització de jornades de cuina tradicional i internacional.

Per la seva banda, Joan Figuerola Figuerola ha estat reconegut amb aquest premi per ser un referent del futbol de la ciutat, sent un exemple per a moltes generacions de jugadors així com per directives i aficionats. Al llarg de la seva vida, s’ha dedicat a formar presents i futurs futbolistes del C.E. Constància, alguns d’ells arribant a competir a 1ª i 2ª Divisió A i en diverses categories de futbol nacional. Amb ell, el club inquer va aconseguir el campionat de Balears Juvenil i Amateur. Amb aquest Premi Dijous Bo 2022 a la seva personalitat, es vol visibilitzar la importància que té l’esport en la construcció d’una ciutadania sana i, també, en el desenvolupament social de la ciutat.

En tercer lloc, la Comissió Científica de les Jornades d’Estudis Locals d’Inca també ha estat reconeguda amb el Premi Dijous Bo 2022 per la seva llarga trajectòria duent a terme la tasca de divulgació d’un gran ventall d’aspectes de la idiosincràsia inquera, i sobretot de divulgació científica.

Cal recordar que l’elecció dels premiats del Dijous Bo parteix d’una candidatura popular que es presenta al Consell Municipal de Cultura. Aquest òrgan decideix en votació les persones o entitats guardonades. Després, la decisió s’eleva a la comissió de Cultura i posteriorment al plenari municipal.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt