Ara llegint
Inca executarà en els pròxims mesos el seus segons pressupostos participatius

Inca executarà en els pròxims mesos el seus segons pressupostos participatius

Inca posa en marxa els seus segons pressupostos participatius

Els segons pressupostos participatius que Inca posa en marxa permetran executar durant els pròxims mesos el projecte més votat d’entre les tres propostes que els ciutadans han pogut votar.t. Enguany, el consistori ha reservat una partida de 300.000 euros per a inversions participatives, amb la finalitat que la ciutadania pugui decidir sobre la destinació de part dels recursos municipals.

Amb un 47’6% dels vots, el projecte Inca, ciutat saludable ha estat el més votat. Consisteix en l’ampliació dels espais esportius de la ciutat amb la construcció de tres pistes de pàdel municipals. Inclou també la renovació de les pistes de tennis del Poliesportiu Mateu Cañellas.

«Amb aquesta iniciativa que es consolida, els inquers i les inqueres han pogut decidir per segona vegada en la política municipal i expressar quines són les seves necessitats. De nou, els ciutadans han pogut incidir per primera vegada en la política municipal i manifestar quins són els seus interessos i prioritats, podent decidir a on s’inverteix una part important del pressupost municipal», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Les altres dues propostes més valorades per la ciutadania són, en segon lloc, amb un 33’2% dels vots, la creació d’un espai públic al carrer de Sant Miquel, la definició d’un nou espai de trobada amb la conversió en zona de vianants d’un tros de la calçada per ampliar la glorieta existent i millorar l’accessibilitat al CEIP Llevant. I en tercer lloc, amb un 19’2% dels vots, l’ampliació de la plaça de Felip II, amb una nova reconfiguració de l’espai existent per tal de crear noves zones verdes i llocs d’esbarjo més accessibles

En el marc d’aquest projecte, prèviament s’ha duit a terme una consulta ciutadana amb la finalitat de conèixer de primera mà les principals necessitats, demandes i suggeriments de la ciutadania inquera. D’aquesta manera, amb la informació recollida a tots els encontres i les reunions mantingudes amb entitats, associacions i diferents col·lectius, s’han elaborat les tres propostes que els ciutadans han pogut votar.

«Amb la consolidació dels pressuposts participatius, la nostra voluntat era potenciar encara més la dinamització i fomentar, encara més, la participació. És important que els ciutadans se sentin partícips d’allò que passa al seu municipi. Això es posa de manifest quan veus l’alta implicació en el dia a dia de la ciutat. Perquè tots plegats puguem seguir millorant la nostra ciutat», destaca el regidor de Participació, Toni Peña.

Amb tot, la finalitat d’aquesta iniciativa és millorar la comunicació i relació entre la ciutadania i l’Administració local, generar una reflexió activa i positiva entre la població, alhora que es treballa per una major transparència i eficiència en la gestió municipal a través de la participació ciutadana.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt