Ara llegint
Inca impulsa el Consell d’Infants com a altaveu dels joves

Inca impulsa el Consell d’Infants com a altaveu dels joves

L’Ajuntament d’Inca ha celebrat avui una nova sessió del Ple del Consell de la Infància, presidida pel batle d’Inca, Virgilio Moreno, i la regidora d’Educació, Helena Cayetano; amb la participació dels consellers i conselleres dels diferents centres educatius d’Inca. Aquesta iniciativa, que es desenvolupa ja des de 2017, s’ha convertit en un punt de trobada on els nins i nines de la comunitat poden expressar les seves preocupacions i suggeriments, així com contribuir de manera activa en la gestió diària del municipi.

«El Consell d’Infants s’ha convertit en una eina importantíssima per contribuir al futur de la nostra ciutat i alhora aportar una nova perspectiva en totes les accions que es desenvolupen en el present des de l’Ajuntament d’Inca. Durant tots aquests anys, hem tengut sempre molt en compte totes les aportacions realitzades pels infants», destaca Moreno. 

Per la seva part, la regidora Cayetano, assenyala que «el nostre compromís amb la infància es manté intacte i treballam decididament per assegurar-nos que els més petits no només són escoltats, sinó que també formen part del dia a dia de la gestió municipal. L’objectiu és mantenir una conversa activa amb els nins i nines de la nostra ciutat i proporcionar-los eines perquè se sentin involucrats i escoltats».

Així doncs, durant la reunió s’ha lliurat als infants el diploma que ens ha atorgat UNICEF amb motiu de la renovació del reconeixement a Inca com a Ciutat Amiga de la Infància, per al període 2023-27. Amb aquesta distinció, el comitè espanyol d’UNICEF destaca a aquells governs locals compromesos amb la infància, que apliquen en l’àmbit local un model de gestió des d’un enfocament de drets de l’infant i que ho fan sota un sistema de governança que afavoreixi la coordinació interna i externa, que promogui i generi mecanismes reals de participació infantil i adolescent i que compti amb una estratègia a llarg termini per a incorporar a la infància i adolescència al centre de les polítiques i accions impulsades des dels governs locals. 

A més a més, durant la jornada, els joves participants han tengut l’oportunitat de presentar les propostes desenvolupades al llarg del curs en el Consell d’Infants. En aquest sentit, cal destacar que enguany s’ha iniciat una revisió del reglament per fer el Consell d’Infants més participatiu i plural. Cada centre educatiu ha seleccionat una proposta per desenvolupar, fomentant així un major compromís i representació en les decisions municipals.

Finalment, s’ha aprofitat la sessió per acomiadar als consellers i les conselleres de 6è de primària, i donar la benvinguda als consellers i les conselleres de 5è, que seran els que participaran el pròxim curs en el Consell d’Infants. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt