Ara llegint
Inca instal·larà una nova pèrgola fotovoltaica a l’entrada del Palau Municipal d’Esports

Inca instal·larà una nova pèrgola fotovoltaica a l’entrada del Palau Municipal d’Esports

Inca instal·larà una nova pèrgola fotovoltaica a l'entrada del Palau Municipal d’Esports

L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa un contracte per a l’execució del projecte d’una nova pèrgola fotovoltaica en l’entrada del Palau Municipal d’Esports. A més, el consistori treballa ja també en la implementació d’instal·lacions d’autoconsum en diferents edificis i equipaments municipals. 

Així doncs, l’objecte del projecte principal és la reforma de l’entrada al Palau Municipal d’Esports, a on s’instal·larà una pèrgola de grans dimensions amb plaques solars per a l’autoproducció elèctrica. Aproximadament es preveu una potència instal·lada de 20kWp. 

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Inca pretén aplicar les darreres tecnologies disponibles en la gestió d’un equipament municipal, autoproveir en el màxim grau possible l’edifici amb energia d’origen renovable i contribuir als objectius de reducció de petjada de carboni i mitigació del canvi climàtic de l’Agenda Urbana d’Inca, alhora que s’aconsegueix un estalvi per la reducció en consum i manteniment d’instal·lacions. 

Cal destacar que actualment el pavelló disposa d’una entrada molt antiga i desfasada. Per tant, amb aquesta actuació es dignificarà i renovarà l’accés a l’edifici, millorant la funcionalitat dels elements i zones d’entrades. Així mateix, la reforma permetrà també dinamitzar una zona tan àmplia i rellevant de l’edifici com és el seu accés principal, amb la reubicació del bar. 

En concret, el projecte contempla la demolició de la taquilla i de l’escala actual d’accés, ampliació de la plataforma i reordenació de les escales, així com la implantació d’una noca construcció que cobreixi l’entrada i serveixi de suport per a les plaques fotovoltaiques.  

Aquestes obres estan cofinançades amb fons europeus Next Generation Eu, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, d’acord amb el Component 14 «Pla de Modernització i Competitivitat del Sector Turístic», en la línia d’inversió 1 «Transformació del Model Turístic cap a la Sostenibilitat», punt 2, consistent en l’elaboració de plans de sostenibilitat turística en destí (PSTD); a través dels que es financen actuacions transformadores en el sector turístic en els àmbits de transició verda, de la transició digital i de la competitivitat turística. El valor estimat del contracte és de 665.907,76 euros (IVA inclòs). 

De forma paral·lela, l’Ajuntament d’Inca executarà una inversió de 100.000 euros per a la implantació d’una  Instal·lació fotovoltaica de 72 Kwn sobre la coberta de l’edifici de la brigada municipal. Per això, el consistori ha sol·licitat una subvenció en el marc de la convocatòria de subvencions 2024-2025 per dur a terme accions incloses en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) per assolir els objectius 2030 de prevists pel Pacte de les Batlies.

En el marc d’aquesta convocatòria, l’Ajuntament contempla també la redacció dels projectes de la instal·lació fotovoltaica per autoconsum a l’edifici del pavelló de Sa Creu d’Inca i l’aparcament del Poliesportiu Mateu Cañellas, així com per a la realització de campanyes de sensibilització en l’adaptació al canvi climàtic a les escoles. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt