Ara llegint
Inca obri un punt de recollida d’aparells elèctrics vells, que es podran reutilitzar

Inca obri un punt de recollida d’aparells elèctrics vells, que es podran reutilitzar

Inca obri un punt de recollida d'aparells elèctrics vells, que es podran reutilitzar

L’Ajuntament d’Inca ha obert un punt de recollida d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE) amb la finalitat de potenciar la reutilització i allargar la vida útil d’aquests dispositius. El nou servei s’ha instal·lat a la Deixalleria Municipal, ubicada a la carretera de Llubí (davant l’escorxador). 

«La finalitat d’aquesta mesura és incentivar que les persones deixin els aparells que ja no utilitzen, brindant així l’oportunitat a altres persones de donar-li un segon ús. Així, no sols fomentam la reutilització i contribuïm a protegir el nostre planeta, sinó que també fomentam una cultura de responsabilitat i cura del medi ambient», ha assenyalat el batle d’Inca, Virgilio Moreno avui dematí, durant la presentació del punt.

A partir d’ara la ciutadania inquera podrà portar a la Deixalleria els aparells elèctrics i electrònics que ja no necessiti i funcionin. Allà es recepcionarà i es classificaran per a afegir-los al catàleg públic. Els inquers podran visualitzar l’inventari dels RAEE disponibles i podran dur a terme una reserva mitjançant l’app Inca Cívica o físicament a la deixalleria mitjançant la targeta «Tu Fas Inca».

Amb la instal·lació d’aquest punt de reutilització es pretén reduir la generació de grans quantitats de RAEE, així mateix es promou la conscienciació sobre la importància de la gestió de residus i el consum responsable. Alguns dels aparells elèctrics i electrònics que es poden portar són, per exemple, geleres, congeladors, rentadores, aspiradors, telèfons mòbils, televisors, aires condicionats, etc.

Aquesta iniciativa s’ha dut a terme mitjançant la subvenció per al finançament d’inversions relatives a la prevenció, reducció i gestió de residus a les Illes Balears per als anys 2021, 2022 i 2023 a l’Ajuntament d’Inca, promoguda per la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt