Ara llegint
Inca obri un punt de recollida i tractament de biomassa vegetal

Inca obri un punt de recollida i tractament de biomassa vegetal

A partir del pròxim dia 1 de desembre la ciutadania inquera disposarà d’un espai a on poder fer aportacions vegetals, tant de restes de poda forestal (mata, pi, etc.), agrícola (procedents d’arbres fruitals com el garrover, ametller, etc.), restes de gespa, fulles i restes d’hort, així com restes de plantes crasses o de la família de les palmàcies (fasser, garballó, cactus, etc.). L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa aquesta àrea d’aportació habilitada per a la recollida de poda i tractament de biomassa vegetal gràcies a un acord de col·laboració amb l’empresa Garden Hotels.

La nova àrea d’aportació vigilada amb un punt de recollida i tractament de biomassa vegetal està ubicada en el polígon 8, a la parcel·la 12, una zona ben connectada a la xarxa viària i molt propera a una sortida de l’autopista Palma-Alcúdia, i romandrà oberta de dilluns a divendres, de 7.30 a 14 hores.

Amb aquest servei també es dona una solució als agricultors i serveis forestals, que són grans generadors de poda, ja que recentment ha sortit una llei que prohibeix la crema de poda, i també es dona solució a la problemàtica de la poda de palmera, que actualment s’ha d’incinerar amb el que això suposa econòmicament per als municipis. 

Garden Hotels, cadena pionera en projectes de sostenibilitat pels quals va rebre ara fa un any el certificat d’Estratègia d’Economia Circular per AENOR, serà la responsable del tractament de les restes vegetals. D’aquesta manera, l’empresa inquera posarà la maquinària, eines i material necessari per transformar les restes de poda en biomassa o compostatge vegetal.

«D’aquesta manera, ampliam els serveis que oferim a la ciutadania en matèria de recollida i tractament de residus, amb la finalitat de fomentar encara més la recollida selectiva i impulsar la sostenibilitat», destaca el batle d’Inca, Virgilio Moreno. 

Per la seva part, la regidora de Serveis, María del Carmen Oses, assenyala que «estam convençuts que aquesta iniciativa resultarà molt beneficiosa i permetrà als ciutadans i les ciutadanes separar les restes vegetals grans i aportar-les per tal de poder fer compostatge. D’altra banda, el tractament de les restes de poda suposarà també un important estalvi, tant per als particulars com per a l’Ajuntament.»

«Estam molt contents de poder treballar conjuntament amb l’Ajuntament d’Inca i desenvolupar plegats aquest projecte. Es tracta d’una col·laboració pionera entre un ens públic i el sector privat en una iniciativa d’economia circular, la qual té un gran valor social», explica Jaume Ordinas, interventor general de Garden Hotels. 

Per la seva banda, la coordinadora de sostenibilitat de la cadena hotelera, Érica García, afirma que aquesta iniciativa «no només suposa complir els objectius de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, sinó que, alhora, permet la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, així com la generació de nombrosos beneficis agronòmics i també econòmics, gràcies a la millora de l’estructura del sòl i la seva protecció enfront de l’erosió, l’estalvi en fertilització i la reducció del risc d’incendis».

Per tant, aquesta actuació s’emmarca dins el pla impulsat pel consistori de la Capital del Raiguer per tal de potenciar la implicació i la participació col·lectiva de la ciutadania en la gestió dels residus i millorar els índexs de recollida selectiva a Inca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt