Ara llegint
Inca podrà tenir un nou centre d’educació infantil i primària

Inca podrà tenir un nou centre d’educació infantil i primària

L’Ajuntament d’Inca i la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears han arribat a un acord per al finançament i l’execució de les obres de construcció d’un nou Centre d’Educació Infantil i Primària a la capital del Raiguer. Així ho ha anunciat avui el batle d’Inca, Virgilio Moreno, acompanyat de la regidora d’Educació, Alice Weber, i el regidor de Transició energètica i Projectes estratègics, Gori Ferrà.

D’aquesta manera, l’import total del conveni ascendeix a 5.100.000 euros, els quals avançarà íntegrament l’Ajuntament d’Inca durant els pròxims dos anys. Després, la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca retornarà aquest import al consistori municipal en 8 anys, amb la primera anualitat ja durant 2021.

Compromís amb l’IBISEC

Així doncs, amb aquest conveni, l’IBISEC es compromet a redactar el projecte per a la construcció del CEIP, amb un termini màxim de 6 mesos. A continuació, l’Ajuntament d’Inca serà el responsable d’adjudicar i supervisar les obres, les quals es preveu puguin començar durant l’estiu de 2021. Es calcula un termini aproximat d’execució de les obres de 12 mesos. Per tant, l’objectiu és que el nou Centre d’Educació Infantil i Primària d’Inca sigui una realitat durant el curs escolar 2022-2023.

“Des de fa ja dos anys treballam de la mà amb el Govern Balears per aconseguir posar en marxa el projecte de construcció del nou CEIP a Inca. Per tant, avui és un dia molt important per a la nostra ciutat, ja que aquesta inversió possibilitarà que el centre estigui enllestit per al curs 2022/2023. Així, continuam desenvolupant projectes clau i avançant en una ciutat d’oportunitats”, destaca el Batle d’Inca.

Inca va cedir el mes de novembre de 2018 a la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, els terrenys a on s’ubicarà el nou CEIP, just darrere el Quarter General Luque.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt