Ara llegint
La pluja provoca un esllavissament al camí Talaia de la Victòria

La pluja provoca un esllavissament al camí Talaia de la Victòria

Alcúdia: La pluja provoca un esllavissament al camí Talaia de la Victòria

L’Associació de Tècnics i Guies de Muntanya de les Illes Balears (ATGMIB) ha notificat que les intenses pluges d’aquests darrers dies al municipi d’Alcúdia han provocat una esllavissada al darrer tram de la cara nord del popular camí de l’Ermita de la Victòria a la talaia d’Alcúdia, denominat popularment com a Pas de S’Aritja.

Es dona la circumstància que els serveis de manteniment del Consell de Mallorca havien arreglat aquest segment, dotant-lo de barreres de fusta i elements de protecció no fa massa dies. Ara la natura ha arrasat part de la feina feta deixant en un estat precari aquesta porció d’un recorregut fet servir per centenars de senderistes.

Dues porcions han estat trencades i s’ha produït una acumulació de pedra i terra damunt la ruta. Tot i que el camí és encara practicable, la seva dificultat de trànsit incrementa el risc d’accidents de forma considerable. Les mesures de seguretat estaven situades al lloc més exposat del camí per salvaguardar la integritat personal dels practicants d’aquesta activitat.

L’ATGMIB ha comunicat al Consell de Mallorca aquest fet tot demanant “portar a terme qualque mesura provisional o definitiva per augmentar la seguretat” destacant que “l’important és que sigui tan aviat com es pugui”.

Aquesta associació recorda que qualsevol ciutadà pot comunicar a les autoritats qualsevol circumstància (danys, desaparició de senyals indicadors, trencament de marges…) que afecti camins responsabilitat del Consell fent servir la adreça de correu electrònic pedraensecsenderisme@conselldemallorca.net.

Foto: Cris Mercadal.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt