Ara llegint
Les obres del Teatre Principal d’Inca estaran enllestides durant l’estiu

Les obres del Teatre Principal d’Inca estaran enllestides durant l’estiu

El projecte de rehabilitació del Teatre Principal d’Inca es troba actualment al 80% de la seva execució i suposarà una inversió total aproximada de 6 milions d’euros.

L’actuació, cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Local (FEDER), ha consistit en la reforma de l’edifici centenari i l’edificació d’un espai adjacent d’uns 1.000 metres quadrats. A més a més, s’ha construït una nova sala polivalent amb capacitat per més de 150 espectadors, mentre que la sala gran tindrà una capacitat de 600 butaques.

D’aquesta manera, amb el nou projecte i la sala polivalent es vol disposar d’un recinte útil per poder fer una programació estable al llarg de l’any, amb espectacles de petit format.

Pel que fa a l’evolució de les obres només queden pendents equipaments, algunes instal.lacions i acabats, com ara electricitat o pintura. Actualment, s’estan realitzant també actuacions en la façana de l’edifici.  Així doncs, es preveu que les obres de reforma i rehabilitació del Teatre Principal d’Inca estiguin acabades durant l’estiu de 2021.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada del batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha visitat aquesta setmana les obres de reforma i rehabilitació del Teatre Principal d’Inca. Varen ser també presents a la visita la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets; la directora insular de Cultura, Maria Pastor; la regidora de Cultura, Alice Weber; el regidor d’Urbanisme, Andreu Caballero; i representants de l’empresa constructora i la direcció facultativa del projecte.

«Amb aquesta reforma i ampliació del Teatre Principal d’Inca, fet amb una sensibilitat arquitectònica especial, tots els mallorquins hi guanyam», va apuntar la presidenta Cladera. «Recuperam un espai emblemàtic per Inca, per la comarca i per la cultura», va explicar, ja que una vegada en marxa s’incorporarà a la xarxa de teatres de Mallorca i hi col•laborarem en coproducció, programació i altres projectes del Departament de Cultura.»

«Encetam ja la darrera fase del projecte de reforma i ampliació de Teatre Principal d’Inca. Una actuació que ens permetrà disposar d’una infraestructura funcional i un espai que serveixi per revitalitzar Inca cultural i socialment. Es tracta, per tant, d’una obra molt important per tots els inquers i inqueres, que aviat serà ja una realitat i marcarà el futur de la nostra ciutat», va explicar el batle Moreno durant la visita.

Tant la presidenta com el batle varen destacar que aquest projecte és un exemple de col·laboració institucional amb cofinançament del Consell de Mallorca, de l’Ajuntament d’Inca, del Govern i d’Europa. En aquest sentit, destacar que el patronat de la Fundació Teatre Principal d’Inca el conformen el consistori, el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears, que han treballat conjuntament pel desenvolupament del projecte.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt