Ara llegint
L’IBAVI lliura les claus de 54 habitatges d’una promoció pública a Inca

L’IBAVI lliura les claus de 54 habitatges d’una promoció pública a Inca

Les autoritats han lliurat avui matí les claus dels 54 habitatges de protecció pública (HPP) situats al carrer del Canonge Sebastià Garcias Palou, a Inca, construïts per l’IBAVI. Es tracta d’un edifici de planta baixa més dos pisos que es va començar a construir el mes d’abril de 2020 en un solar que l’IBAVI havia adquirit per compravenda el 2009. Dels 54 habitatges, cinquanta consten de dues habitacions i n’hi ha quatre de tres dormitoris.

La promoció ha suposat una inversió de 5.695.947,64 euros (IVA inclòs) i la superfície construïda és de 7.014,29 metres quadrats. Aquests habitatges, juntament amb els altres nou habitatges per a joves que l’IBAVI està construint a Inca, suposen incrementar el parc d’habitatge públic del municipi en un 50%.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, han estat els encarregats de lliurar les claus. Durant l’acte, la presidenta Armengol ha defensat la «complicitat i la capacitat de feina junts» del Govern i l’Ajuntament d’Inca i ha reivindicat la llei autonòmica d’habitatge: «una llei que possibilita que gent que té molts de pisos, i que majoritàriament són els bancs, els posin a la disposició de la ciutadania».

La presidenta ha assegurat que el Govern «està fent molta feina en construir nous habitatges de protecció pública com aquests», habitatges que avui en dia «són d’excel·lència arquitectònica i energètica». A més, Armengol ha desitjat als nous inquilins d’aquests 54 habitatges que siguin «molt feliços a l’hora de desenvolupar un projecte de vida en condicions» i els ha mostrat el seu compromís «per continuar treballant intensament per tal que totes les persones que necessitin un habitatge en aquesta comunitat autònoma el puguin tenir».

En aquesta promoció, el mòdul de l’habitatge s’organitza a partir d’un nucli humit central que defineix dues zones amb doble orientació. La ubicació de les zones de dia i de nit varia en alçada generant diferents tipologies d’habitatge per planta. Els habitatges disposen d’espais exteriors: un jardí privat a la planta baixa i terrasses a les successives plantes. El consum final energètic de l’edifici és de 0,65 kW/m²/any; per tant, és pràcticament un edifici d’energia zero: nearly zero energy building (NZEB), en compliment de la Directiva 2013/31/UE.

En aquest moment, segons han recordat des del Govern Balear, hi ha en construcció a les Illes Balears 643 habitatges de protecció pública, 9 d’aquests són a Inca. Està previst lliurar enguany 392 HPP. Així, s’espera incrementar el parc públic un 64 % abans que s’acabi la legislatura, i incorporar-hi més de 1.100 nous habitatges, 995 dels quals d’obra nova i els altres adquirits per altres vies com el tanteig i el retracte.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt