Ara llegint
Marratxí aprova un Pla de gestió de residus per estalviar recursos naturals i energia

Marratxí aprova un Pla de gestió de residus per estalviar recursos naturals i energia

Marratxí aprova un Pla de gestió de residus per estalviar recursos naturals i energia

L’Ajuntament de Marratxí ha aprovat en el ple municipal el Pla de prevenció i gestió de residus, que inclou més d’una desena d’estratègies mediambientals a implantar fins al 2026.

Els objectius del pla són aconseguir estalviar recursos naturals i energia; disminuir els impactes ambientals, i reduir els costos associats a la gestió de residus, entre altres punts. Tot, a través de la prevenció. Fins al moment, la major part de les polítiques públiques i esforços s’havien focalitzat en el reciclatge i el tractament finalista dels residus.

La regidora de Medi Ambient, Cristina Alonso, ha explicat que “l’elaboració d’aquest pla respon a la necessitat d’agrupar recursos i esforços en la línia de la prevenció de residus comptant amb tots els agents, tant econòmics com socials, implicant tant a nivell de petit comerç, associacions, contractació pública responsable i ciutadania, amb la finalitat d’anar cap a un Marratxí més net i sostenible”.

Durant aquest 2022, les actuacions s’han centrat en impulsar el compostatge i en adquirir tassons reutilitzables per als diferents actes i festes impulsats des de l’Ajuntament, com el Magrana Tardor Fest del passat novembre.

L’any vinent es millorarà la recollida selectiva, entre altres punts, i s’introduiran canvis en la normativa i la fiscalitat. En concret, es desplegarà un marc fiscal per fomentar la gestió preventiva dels residus, i s’introduiran clàusules de prevenció de residus en la contractació pública de l’Ajuntament.

Per a 2024 es contemplen mesures com l’ampliació i consolidació de l’estratègia de compostatge i la identificació i promoció dels comerços de proximitat que faciliten una compra responsable.

Entre els objectius del pla figura també desplegar per l’any 2025 la campanya ‘Marratxí lliure de plàstics’, a més per exemple de la prevenció del malbaratament alimentari i redistribució d’excedents d’alimentació en grans productors.

El 2026 està contemplat el foment de la reutilització i reparació de béns i productes, i el foment de la preparació per a la reutilització a la deixalleria.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt