Ara llegint
Selva posa en marxa un projecte d’autoconsum compartit per a 64 llars i vuit empreses

Selva posa en marxa un projecte d’autoconsum compartit per a 64 llars i vuit empreses

Selva posa en marxa un projecte d'autoconsum compartit per a 64 llars i vuit empreses

Fins a 64 llars i vuit empreses del municipi de Selva podran abaratir la factura de la llum gràcies als autoconsums compartits que l’Institut Balear de l’Energia (IBE) posarà en marxa, tant al Pavelló de ses Comes com al CEIP es Putxet.

L’IBE, ens depenent de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, ha presentat els projectes que, una vegada posats en marxa, permetran que aquelles llars i empreses que es trobin en un radi d’un quilòmetre de distància de les instal·lacions es puguin nodrir de l’energia generada a través de les plaques solars. Així, els usuaris que se’n puguin beneficiar, pagaran el kilowatt a preu de cost i de quilòmetre zero.

El procediment públic d’inscripció estarà obert entre l’1 i el 31 de desembre del 2022, i permetrà seleccionar els particulars i les empreses que podran consumir l’electricitat de la instal·lació fotovoltaica per un període d’un any prorrogable fins a quatre, moment en què s’obriria una nova convocatòria. A més, es treballarà amb l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament perquè famílies de col·lectius vulnerables es puguin beneficiar dels avantatges socials d’aquest projecte.

El projecte

Un dels projectes està ubicat al Pavelló de ses Comes i sumaria una potència de 55 kW, mentre que l’altre estarà ubicat al CEIP es Putxet, amb una potència de 25 kW. Ambdues instal·lacions, a part d’abastir fins a un total de 64 llars i vuit empreses, també abastiran i cobriran els consums municipals. A més, s’evitaran un total de 92,7 tones de CO2/any d’emissions.

Val a dir que en el cas del projecte d’autoconsum compartit a Selva, l’empresa Eycom Instalaciones, SL va ser la que va obtenir major puntuació. El pressupost de licitació era de 127.429 euros més IVA, i l’empresa va guanyar la licitació amb una oferta de 107.216,29 euros més IVA.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt