Ara llegint
Marratxí estrenarà una àrea recreativa de 14.500 metres a Can Canut

Marratxí estrenarà una àrea recreativa de 14.500 metres a Can Canut

Marratxí estrenarà una àrea recreativa de 14.500 metres a Can Canut

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot; el director insular de Residus, Juan Carrasco, i el cap de relacions públiques i comunicació de TIRME, Joan Mateu Barceló, s’han reunit amb els veïnats de Can Canut, a Marratxí, per presentar-los la proposta de construcció de l’àrea recreativa de la zona, que comprèn una superfície d’uns 14.500 metres quadrats. A aquesta trobada també hi ha assistit la regidora de Medi Ambient i Agricultura de l’Ajuntament de Marratxí, Cristina Alonso.

A la presentació del projecte definitiu, a la qual han assistit una vintena de persones, s’ha detallat el calendari d’actuació i el pla de treball, i s’han mostrat les imatges conceptuals de com quedarà l’àrea recreativa.

Està previst que l’obra comenci a final de gener i que acabi entre els mesos d’abril i maig.

El mes d’abril passat es va presentar el projecte inicial després d’haver completat un procés participatiu amb més de seixanta veïnats per parlar sobre la futura àrea recreativa. Aquella primera trobada va servir per recollir les demandes i propostes dels veïnats gràcies a l’espai de diàleg i al debat que es va obrir.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que «el projecte definitiu que hem presentat recull les peticions formulades pels veïnats de la zona i vol que aquestes s’integrin sobre el suport existent». «La idea de fer un procés participatiu era que l’àrea recreativa nova s’adaptàs a les necessitats concretes que tenen els veïnats de Can Garriga i, amb aquesta proposta de projecte, ho hem aconseguit», ha afegit la consellera.

Per la seva banda, el director insular de Residus, Juan Carrasco, ha detallat que «l’àrea projectada respon al topònim es Bosquet, per la qual cosa es procurarà generar un ambient que imiti les dinàmiques de zones forestals o de garriga, mitjançant l’arbrat i les espècies arbustives autòctones».

Elements de l’àrea recreativa

L’àrea recreativa esdevé un punt de trobada multifuncional per a persones de totes les edats i un vincle entre les instal·lacions de la planta de compostatge i els residents. D’acord amb les demandes que va recollir la Direcció Insular de Residus, l’àrea recreativa disposarà dels elements següents: zona per practicar cal·listènia, una per a gimnàstica per a la gent gran, circuit per a bicicletes de muntanya, zona infantil d’amfiteatre, circuit per córrer i zona per als cans.

La vegetació serà una part fonamental de l’àrea recreativa. Es formaran barreres visuals per preservar la intimitat dels veïnats més propers als talussos i s’utilitzaran espècies autòctones. Alhora hi haurà un recorregut circular per a vianants que travessarà els diferents turons i que permetrà interaccionar amb els usos que es proposen. Així mateix, es vol dotar l’àrea d’un mirador. Concretament, el turó que es troba en el vessant oest de la parcel·la és el més alt i, des de la cresta, s’hi veu una vista panoràmica de la serra de Tramuntana al fons i els camps de cultiu que envolten el parc.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt